Laatste nieuws over Netflix

La Casa de Papel seizoen 5 deel 2: Alles wat we al weten

La Casa de Papel seizoen 5 deel 1 staat vanaf september op Netflix, maar als échte fan is er best een grote kans dat jij de vijf beschikbare afleveringen er al doorheen gejaagd hebt. Goed nieuws: er zijn er nog vijf op komst!

Showrunner

Álex Pina, de geestelijk vader van de Spaanse hitserie, verklapte in een eerder stadium al over het vijfde seizoen van La Casa: “De oorlog bereikt zijn meest extreme en gevaarlijke niveau, maar het is ook het meest epische en opwindende seizoen.” Samen met een hele batterij scripschrijvers heeft hij zich lang gebogen over het plot van seizoen 5: “We hebben bijna een jaar nagedacht over hoe we de band zouden kunnen opbreken. Hoe je de professor de touwtjes weer in handen kunt laten nemen. Hoe je in situaties terechtkomt die voor veel karakters onomkeerbaar zijn.”

Plot

Let op: SPOILERS! In de laatste aflevering van seizoen 5 deel 1 van La Casa de Papel zagen we hoe vooral Tokyo in zo’n ‘onomkeerbare situatie’ verzeild raakte. Ze liet het leven, maar niet voordat ze César Gandía de dood in joeg met een vijftal granaten, of… heeft de knettergekke Spanjaard deze ‘aanslag’ tóch overleefd? Het zal toch niet? In deel 2 zullen de overgebleven bankovervallers (en dan vooral Rio) moeten dealen met de dood van Tokio, maar er is natuurlijk véél meer gaande.

Stockholm kampt overduidelijk met PTSS of een vergelijkbare aandoening, Helsinki ligt nog steeds op de ‘operatietafel’, El Professor lijkt bijna geen invloed meer uit te kunnen oefenen op de gang van zaken en er hangt nog altijd een zweem van mysterie rond inspectora Alicia Sierra. Bovendien: waar zijn al die flashbacks met Berlín eigenlijk goed voor? Daar gaan we ongetwijfeld nog achter komen!

Cast

De verwachting is dat iedereen terugkeert voor seizoen 5 deel 2 van de serie. Álvaro Morte als El Professor, Itziar Ituño als Lisbon, Miguel Herrán als Rio, Jaime Lorente als Denver, Esther Acebo als Stockholm, Darko Peric als Helsinki, Hovik Keuchkerian als Bogotá, Rodrigo De la Serna als Palermo, Najwa Nimri als Alicia Sierra, noem ze allemaal maar op! Zelfs Pedro Alsonso (Berlín) en Úrsula Corberó zullen vermoedelijk voorbijkomen in de aankomende afleveringen, zij het natuurlijk in flashbacks.

Aantal afleveringen

De voorgaande seizoenen van La Casa de Papel telden elk acht afleveringen, maar daar heeft Netflix mee gebroken. Seizoen 5 deel 2 krijgt namelijk vijf afleveringen, evenveel als deel 1, wat het totaal voor het vijfde en laatste seizoen op tien brengt.

Komt er ook een zesde seizoen?

We hebben het hierboven eigenlijk al verklapt, het antwoord op deze vraag is ‘nee’. La Casa de Papel krijgt géén zesde seizoen en seizoen 5 deel 2 betekent dus officieel het einde van de hitserie. Waarom niet? Ook die vraag is simpel te beantwoorden… La Casa de Papel gaat eigenlijk gewoon ten onder aan zijn eigen populariteit! De hoofdrolspelers van de serie zijn door het succes van de Netflix Original zó populair geworden dat ze eigenlijk geen tijd meer hebben voor de show waar ze al hun nieuwe klusjes aan te danken hebben… Netflix en seriemaker Álex Pina zouden het liefst tot in het einde der tijden nieuwe seizoenen van La Casa de Papel willen maken, maar dit feestje gaat dus helaas niet door.

La Casa de Papel seizoen 5 deel 2 op Netflix

La Casa de Papel seizoen 5 deel 1 ging op 3 september in première op Netflix en deel 2 wordt drie maanden later gereleaset, op de minuut zelfs. Op 3 december aanstaande om 9.00 uur ‘s ochtends worden de nieuwe afleveringen gereleaset.

Kun jij daar écht niet op wachten? Gelukkig heeft Netflix een hele hoop series en films in de aanbieding met daarin de cast van La Casa de Papel. HIER kun je een overzicht vinden, met daarin onder meer Vis a Vis, Sky Rojo en Élite.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?