Laatste nieuws over Netflix

La Casa de Papel seizoen 5 in twee delen; releasedata gesplitst

La Casa de Papel seizoen 5 heeft de langverwachte releasedata. Het slotseizoen van de Spaanse hitserie zal wel een bijzondere worden, want deze is in twee delen opgesplitst. Dit doordat de opnames lang stil hebben geleden en pas net zijn afgerond.

Twee keer feest dit najaar

Het laatste seizoen van La Casa de Papel zal van start gaan op 3 september. Daarna is het drie maanden wachten op de resterende afleveringen. Deze zullen namelijk verschijnen op 3 december. Allebei de delen bestaan uit vijf afleveringen. Maker Alex Pina legt uit waarom er voor deze optie is gekozen. “Toen we begonnen met schrijven zaten we midden in de pandemie. We vonden dat we veranderingen door moesten voeren om iedere optie te benutten voor een sensationeel seizoen.”

Twee delen, twee verhalen

Er zit dan ook een duidelijk verschil tussen de twee delen. “We hebben een extreem agressief deel gemaakt waarin de groep onder leiding van El Professor tot het uiterste moet gaan. In het tweede deel leggen we de focus meer op de emotionele situatie van de personages. Het is een reis langs hun leven, hun connecties en hun vertrek.”

Bekijk de teaser van La Casa de Papel seizoen 5

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?