Laatste nieuws over Netflix

La La Land-regisseur aan de slag voor Netflix met The Eddy

La La Land-regisseur Damien Chazelle en Netflix zijn een samenwerking voor The Eddy met elkaar aan gegaan. Chazelle baarde afgelopen jaar opzien met zijn werk voor La La Land en daarvoor was zijn film Whiplash ook al erg goed ontvangen.

Jong en talentvol

Damien Chazelle is de dertig jaar pas net gepasseerd, maar kan nu al gerekend worden tot de grote namen onder de regisseurs. Zijn eerste filmprijzen won hij met Whiplash en na het wereldwijd bejubelde La La Land ligt de wereld aan zijn voeten.

The Eddy Op Netflix

Ook Netflix raakte geïnteresseerd in Damien Chazelle en dus is er nu de samenwerking voor The Eddy. Deze acht afleveringen tellende serie zal worden geregisseerd en geproduceerd door de Amerikaan. In tegenstelling tot Whiplash en La La Land is The Eddy niet door Chazelle geschreven, maar door Jack Thorne. Thorne is onder andere bekend van This is England en Wonder en won meerdere BAFTA en Olivier Awards. Net als in de vorige werken van Chazelle zal ook in The Eddy muziek een belangrijke rol spelen. Deze muziek zal gecomponeerd worden door Glen Ballard, meerdere keren beloond met een Grammy Award.

Veel details over The Eddy zijn nog niet bekend en ook de invulling van de cast moet nog worden prijsgegeven. Wel is duidelijk dat de opnames in Frankrijk zullen plaatsvinden en er in de serie Engels, Frans en Arabisch gesproken wordt. Over het verhaal van de muzikale dramaserie is enkel bekend dat het gaat over een club, de eigenaar van die club, de huisband en de chaotische stad die hen omringd. Chazelle gaf aan enorm uit te kijken naar het maken van The Eddy voor Netflix. “Ik heb er altijd van gedroomd om te mogen filmen in Parijs, dus ik ben dubbel zo gelukkig om samen met Jack, Glen en Alan dit verhaal te mogen vertellen, en dat The Eddy een thuis heeft gevonden bij Netflix.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?