Laatste nieuws over Netflix

La Reina del Sur verlengd voor derde seizoen; Netflix scoort de rechten

La Reina Del Sur Netflix

La Reina del Sur gaat verder met een derde seizoen. Zat er liefst acht jaar tussen het eerde en tweede seizoen, ditmaal hebben de partijen besloten om sneller te handelen. Telemundo heeft een derde seizoen besteld, waar Netflix de internationale streamingrechten heeft gescoord.

Ditmaal geen lange pauze

Het eerste seizoen van La Reina del Sur verscheen in 2011 bij Telemundo. Daarna bleef het lange tijd stil rondom de serie, totdat in 2019 een tweede seizoen verscheen. Dit seizoen werd ook opgepakt door Netflix en wereldwijd verspreid. Het bleek een gouden zet. Het verhaal over Teresa Mendoza werd erg goed ontvangen en nu zal er een derde seizoen worden gemaakt. De productie hiervoor zal in 2021 van start gaan, het is nog wel de vraag of dit net zo groots wordt opgezet als het tweede seizoen. Daarin werd op liefst driehonderd (!) locaties gefilmd, in Italië, Rusland, Roemenië, Spanje, Belize, Colombia, de Verenigde Staten en Mexico.

Kate del Castillo mag Mexico weer in

Tijdens het tweede seizoen vertolkte Kate del Castillo opnieuw de rol van Teresa Mendoza, maar tijdens opnames in Mexico werd ze vervangen door een dubbelganger. Dit komt doordat ze in 2015 als tussenpersoon fungeerde voor een meeting tussen Joaquin ‘El Chapo’ Guzman en Sean Penn. Het was voor haar niet veilig om naar Mexico te reizen, dat is nu anders. “Als het verhaal ons weer naar Mexico brengt in het derde seizoen, dan zal ik daar zijn”, laat ze optekenen aan Deadline.

Teresa Mendoza naar Toscane

La Reina del Sur is de Spaanse en originele variant van Queen of the South. Door de seizoenen heen zijn de verhalen flink uit elkaar gegroeid. Op Netflix staat het tweede seizoen van La Reina del Sur, dat acht jaar na het eerste seizoen afspeelt. Of deze nog op Netflix gaat komen is de vraag, maar de serie is prima te zien zonder het eerste verhaal. Vooral door de grote tijdsprong die er is gemaakt. La Reina del Sur draait om Teresa Mendoza. Nu ze vertrokken is, leeft ze een idyllisch bestaan in het Italiaanse Toscane. Als haar dochter echter ontvoerd wordt, wordt ze opnieuw de onderwereld van drugshandel ingetrokken. Ze staat weer oog in oog met haar oude vijanden en wordt opnieuw geconfronteerd met haar verleden.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer La Reina del Sur seizoen 3 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?