Laatste nieuws over Netflix

Dit zijn de langste films op Netflix

De een houdt van korte films, waar de ander het liefste een hele avond uittrekt voor een ellenlange film. Films zijn er in alle soorten en maten, maar er zijn natuurlijk uitschieters. Hieronder kun je de állerlangste films op Netflix vinden.

Film van… 36 dagen!

De experimentele film Logistics uit 2012 is naar verluidt de allerlangste film ooit gemaakt, met een speelduur van, hou je vast: 51420 minuten. Dat betekent dus dat je maar liefst 36 dagen uit moet trekken om Logistics van begin tot eind te kijken! De desbetreffende film staat niet op Netflix, maar de streamingdienst heeft wél andere content voor je in de aanbieding met een lange speelduur.

Once Upon a Time in America

Wat bijvoorbeeld te denken van Once Upon a Time in America? Deze Italiaans-Amerikaanse misdaadfilm uit 1984 van regisseur Sergio Leone duurt liefst 3 uur en 49 minuten en is daarmee de langste film in de catalogus van Netflix. Once Upon a Time in America wordt vaak vergeleken met The Godfather, die overigens niet op Netflix te vinden is, maar de film van Leone duurt bijna één uur langer.

The Irishman

Misdaad duurt vaak lang, zo blijkt, want The Irishman staat op de tweede plaats in ons lijstje. De film van regisseur Martin Scorsese uit 2019 met de oudgedienden Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci in de hoofdrol, duurt 3 uur en 29 minuten. En hij is het bekijken waard, als je tussentijds maar niet in slaap valt…

The Lord of the Rings

J.R.R. Tolkien komt behoorlijk vaak in de lijst voor, vier keer maar liefst. The Lord of the Rings: The Return of the King staat op het podium, op de derde plaats. The Two Towers (zevende), The Fellowship of the Ring (negende) en The Hobbit: An Unexpected Journey (elfde) duren echter óók ontzettend lang. De andere Hobbit-films vallen nét buiten de top vijftien, met 2 uur en 41 minuten (The Desolation of Smaug) en 2 uur en 24 minuten (The Battle of the Five Armies).

Titel Speelduur
1. Once Upon a Time in America 3 uur en 49 minuten
2. The Irishman 3 uur en 29 minuten
3. The Lord of the Rings: The Return of the King 3 uur en 20 minuten
4. Schindler’s List 3 uur en 15 minuten
5. The Green Mile 3 uur en 8 minuten
6. The King of Boys 3 uur en 2 minuten
7. The Lord of the Rings: The Two Towers 2 uur en 59 minuten
8. Happy New Year 2 uur en 58 minuten
9. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 2 uur en 58 minuten
10. Super Deluxe 2 uur en 55 minuten
11. The Hobbit: An Unexpected Journey 2 uur en 49 minuten
12. It: Chapter 2 2 uur en 49 minuten
13. The Hateful Eight 2 uur en 47 minuten
14. The Dark Knight Rises 2 uur en 45 minuten
15. Django Unchained 2 uur en 45 minuten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?