Laatste nieuws over Netflix

Langverwachte The Crown verschijnt in november

The Crown Netflix

Netflix heeft de releasedatum van The Crown bekend gemaakt. Dit wordt de eerste serie voor Netflix die is opgenomen in Engeland. Sinds mei 2014 is het al bekend dat Netflix opdracht heeft gegeven om The Crown op te nemen. Sindsdien was het wachten op het eindproduct en vanaf november is dit op Netflix te aanschouwen.

Zoals de titel al enigszins doet vermoeden gaat The Crown over de koningin van Engeland. De serie gaat over de regeerperiode van Queen Elizabeth II. Sinds 1952 – Elizabeth was pas 26 jaar – zit zij op de troon en dus vond Netflix het tijd om een serie te maken over haar indrukwekkende leven. De verwachting is dat The Crown een kruising wordt van House of Cards en Downton Abbey, twee zeer populaire series. Het eerste seizoen zal tien afleveringen tellen.

The Crown seizoen 1 op Netflix

In januari toonde Netflix al een uitgebreide trailer van The Crown seizoen 1, maar een releasedate bleef toen nog achterwegen. Drie maanden later weten we meer. The Crown seizoen 1 wordt op 4 november 2016 gelanceerd op Netflix. Dat heeft de streamingdienst bekend gemaakt op de sociale kanalen. Het is nog een flinke tijd wachten op The Crown, maar als we onderstaande beelden bekijken zal het het wachten meer dan waard zijn.

Claire Foy (Little Dorrit) kruipt in de rol van Queen Elizabeth II. Sinds 1952 is zij dus koningin van Groot Brittannië. Dit werd ze niet omdat dit van kinds af aan een wens was. Elizabeth had geen keus, ze moest koningin worden. Het was een onzekere periode voor Queen Elizabeth II, maar inmiddels is zij gepokt en gemazeld en de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis.

Hieronder een impressie van The Crown seizoen 1:

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?