Laatste nieuws over Netflix

Last Chance U 5 verschijnt in juli; in 2021 de switch naar basketball

Het vijfde seizoen van Last Chance U zal op 28 juli op Netflix verschijnen. In dit nieuwe seizoen wordt een derde college bezocht, namelijk Laney College in Oakland, Californië. Dit zal de laatste maal zijn dat er een American Football-team wordt gevolgd, want in 2021 is de reeks terug met een basketball-team.

Community Colleges

In Last Chance U strijden tieners voor hun laatste kans om hun droom waar te maken, de NFL bereiken. Alle spelers waren in hun jongere jaren goed op weg, maar door diverse oorzaken zijn ze achteruit geworpen. Bij Community Colleges krijgen ze letterlijk hun laatste kans. In de eerste twee seizoenen werd EMCC in Scooba, Mississippi gevolgd. Daarna was het de beurt aan Independence in Kansas. Het leverde een aantal explosieve seizoenen op. Waarin een goed beeld werd geschetst van de gekte rondom spelers, hun persoonlijke verhalen, coaches en scouts die velden afstruinen en hoe er wordt gestreden om een laatste kans.

Californië en basketball

Voor het vijfde seizoen is er een nieuwe college bezocht, in een nieuwe regio. Ditmaal Californië dus, waar het team van Laney College met hoofdcoach John Beam spelers klaar probeert te stomen voor het hoogste niveau. De afgelopen seizoenen werd Last Chance U regelmatig genomineerd voor docuprijzen, maar de makers blijven niet stil zitten. Na vijf jaar is er namelijk besloten om over te schakelen naar basketbal. Er zal een JuCo (junior college) basketballteam worden gevolgd in het aankomende seizoen. Welk team dit zal zijn is nog niet naar buiten gebracht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?