Laatste nieuws over Netflix

Last Chance U krijgt derde seizoen met nieuwe College

De documentaireserie Last Chance U krijgt een derde seizoen. De bekroonde reeks waarin een College werd gevolgd tijdens het American Football-seizoen slaat wel een nieuwe weg in. Waar ingezoomd werd op East Mississippi Community College, kortweg EMCC, wordt het komende seizoen de Independence Community College in Kansas gevolgd.

Spelers ‘met een smetje’ krijgen laatste kans

EMCC werd drie jaar landskampioen als Junior College met vooral veel spelers in de gelederen die bij andere clubs in de problemen waren gekomen. Die unieke werkwijze was aanleiding voor de maker van Last Chance U om het team van Buddy Stevens te gaan volgen. Het eerste seizoen eindigde echter met een grote vechtpartij, waar het tweede seizoen de gevolgen nog altijd van werden gevoeld. Met uiteindelijk ook significante gevolgen.

Lees ook: Flixtip Last Chance U

Na de twee seizoenen was de koek bij EMCC wel duidelijk op. Het verhaal was verteld, diverse hoofdrolspelers verlieten de school en de druk om continu gevolgd te worden werd voor onder meer coach Stevens duidelijk te veel. Toch schreeuwde Last Chance U wel om een vervolg, met name doordat er in het tweede seizoen al voor werd gekozen om eens een andere College te bezoeken. Een college die al jaren geen wedstrijd meer had gewonnen. Het contrast was groot en daar zijn de makers nu op doorgegaan.

Last Chance U richting Kansas

Voor het derde seizoen worden The Pirates van de Independence Community College in Kansas gevolgd. Onder leiding van eerste jaars hoofdcoach Jason Brown wisten The Pirates vorig seizoen voor het eerst in een decennium een winnend seizoen af te sluiten. Toch hopen de makers nog wel langs Scooba te reizen, zo laat Greg Whiteley weten. “Terwijl we een prachtige kans krijgen om naar Kansas te reizen, hopen we ook dat we de mensen nogmaals mogen bezoeken waarvan we de afgelopen twee seizoenen zijn gaan houden. We zijn iedereen eeuwig dankbaar van EMCC die ons hun prachtige verhalen hebben verteld.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?