Laatste nieuws over Netflix

Lentekriebels op de buis

Sinds 20 maart kunnen we ein-de-lijk zeggen dat het lente is. Weliswaar de astronomische lente, maar toch. De temperaturen gaan een klein beetje omhoog en dat betekent dat we weer vaker buiten te vinden zijn als het niet regent. In het park spelen, lekker op het strand liggen of een lange wandeling door de duinen, het wordt allemaal weer mogelijk. Dit lentegevoel willen we niet alleen in de buitenlucht hebben, ook in de woonkamer willen we van de natuur genieten. Gelukkig zijn op Netflix genoeg films en series te vinden waarmee jij de beestjes, de bloemetjes en de zon naar binnen haalt op je eigen smart-tv van TVQ.nl.

Frisse duik met Nemo en Dory

Als het warmer wordt, is het lekker om eens een heerlijke duik in het koude water te nemen.

Duik onderwater en ga op avontuur met Marlin, Nemo en Dory. Als Nemo wordt meegenomen door een duiker, zit er voor vader Marlin maar één ding op en dat is zichzelf over zijn angst heen zetten om het Great Barrier Reef te verlaten. Gelukkig komt hij Dory tegen om hem te helpen. Een groot nadeel is echter dat Dory een slecht kortetermijngeheugen heeft. Samen proberen ze Nemo te redden uit het aquarium van de duiker.

Als Nemo eenmaal ‘boven water’ is, gaat hij samen met zijn vader Marlin op reis met Dory. Ze willen Dory graag een wederdienst bewijzen en besluiten daarom deze blauwe vergeetachtige clownsvis te helpen haar kortetermijngeheugen te herstellen. Dat blijkt nog een hele klus te zijn.

Grappen en grollen met Mees Kees

In deze eerste film uit de reeks maken we kennis met de kinderen uit groep zes van de basisschool. Als juf Sanne op zwangerschapsverlof gaat, komt groep 6 zonder leerkracht te zitten. Schoolhoofd Dreus – gespeeld door Wie is de Mol? winnares Sanne Wallis-de Vries – heeft geen andere keuze dan Kees Bruin voor de klas te zetten. De kinderen vinden Mees Kees eerst niets, maar het duurt niet lang voordat hij vrienden is met de hele klas.

Mees Kees Netflix

Als de klas vervolgens op kamp is, gaat mevrouw Dreus door haar rug. Hierdoor is het Kees die de werkweek in goede banen moet zien te leiden. Ondanks dat dit niet altijd goed gaat, blijkt dat de klas alles op alles wil zetten om hun nieuwe meester te helpen.

Madagascar

Ben jij niet zo van het strand en het kamp? Dan is een bezoekje aan de dierentuin misschien wel wat voor jou. Ontdek de jungle in jezelf en ga samen met Marty, Alex, Melman en Gloria op avontuur. In het wild kunnen deze dieren niet samenleven. Want wie heeft er ooit gehoord van een leeuw en zebra die elkaars beste vrienden zijn of een giraffe en nijlpaard die samen kunnen leven? In Madagascar wordt het verhaal van deze dierentuindieren op een zeer leuke en vooral grappige wijze vertolkt.

Madagascar Netflix

Na hun ontsnappingspoging uit de dierentuin worden deze acrobatische dieren op de boot naar Afrika gezet. De pinguïns uit de dierentuin zijn het er niet mee eens en zorgen er uiteindelijk voor dat de boottocht voor Marty, Alex, Melman en Gloria eindigt op Madagascar. Hun vriendschap wordt zwaar op de proef gesteld, maar gelukkig is er nog genoeg tijd voor grappen en plezier tijdens hun tocht op Madagascar.

Het bos in met Jungle Book

Als dan toch het beest van de jungle in je is losgemaakt, kun je net zo goed nog even tussen de bomen blijven. Ga met Mowgli, Bagheera en Baloo op avontuur met deze film uit 2016. De film gaat over Mowgli die als kind wordt opgevoed door een roedel wolven. Mowgli voelt zich echter gedwongen de jungle te verlaten als Shere Khan besluit om juist terug te keren naar de jungle. Daarom besluit het mensenkind op reis te gaan en zijn veilige plekje in de jungle achter zich te laten. Deze reis maakt hij niet alleen. Hij wordt bijgestaan door panter Bagheera en beer Baloo. Het primitieve instinct van dieren worden goed weergegeven als het drietal tijdens hun reis andere wezens tegenkomt. De spectaculaire vertolking zorgt voor een meeslepende film, maar zorgt het er ook voor dat hij grappig wordt. De verschillende ideologieën van de dieren zetten jezelf aan het denken.

Jungle Book Netflix

Beesten bij de buren

‘Het gras is bij de buren altijd groener’ is een bekende uitspraak. In Beesten bij de buren blijf je lekker dicht bij huis, maar ga je toch op avontuur. Net als in Finding Nemo, Finding Dory en Madagascar stelen schattige beestjes de hoofdrollen. Vooral voor kinderen is dit een zeer leuke film, vooral omdat er verschillende verwijzingen worden gegeven aan de maatschappij en hoe wij ons ‘moeten’ gedragen. Filmliefhebbers die de animatiefilm met hun kinderen kijken moeten het vooral hebben van de verwijzingen naar andere films.

Er is genoeg om te kijken om die lentekriebels nu alvast in je buik – eh – op de buis te krijgen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?