Laatste nieuws over Netflix

Leonardo DiCaprio gaat films maken voor Netflix

Leonardo DiCaprio Netflix
Netflix en Leonardo DiCaprio gaan de samenwerking met elkaar aan. De steracteur gaat jaarlijks een film of een documentaire maken voor de streamingdienst. Het eerste resultaat hiervan wordt The Outlaw Ocean. Alle films en documentaires die DiCaprio voor Netflix maakt zullen ecologische thema’s bevatten.

Leonardo DiCaprio kan gezien worden als één van de grootste acteurs van dit moment. Al jaren staat hij aan de top in Hollywood en zag zijn status afgelopen winter bevestigd worden. Vanwege zijn rol in The Revenant won de Titanic-acteur zijn allereerste Oscar ooit. De Amerikaan was al meerdere malen genomineerd voor verschillende rollen, maar nog nooit ging het felbegeerde beeldje daadwerkelijk naar hem. Acteren doet DiCaprio nog steeds, maar voor Netflix gaat hij zich nu ook meer bezig houden met het maken van films en documentaires.

The Outlaw Ocean op Netflix

The Outlaw Ocean wordt de eerste film op Netflix van Leonardo DiCaprio. Deze non-fictie actiethriller is gebaseerd op een zesdelige reeks in de New York Times. De reeks werd geschreven door de journalist Ian Urbina. Urbina beschreef hierin de ongeregeldheden die plaatsvinden op de internationale wateren. Geweld en andere misdaden blijven hier vaak onbestraft. In The Outlaw Ocean wordt ingezoomd op een burgerwacht. De burgerwacht achtervolgt gedurende 110 dagen een vissersschip dat op de vlucht is.

Andere projecten voor Netflix van DiCaprio

Nu DiCaprio en Netflix een meerjarige deal hebben gesloten mogen we dus op regelmatige basis producties van DiCaprio verwachten. Het zullen niet de eerste klussen worden voor Netflix. Eerder werd de geprezen documentaire Virunga exclusief op Netflix getoond. Hierin is te zien hoe rangers van nationale parken in Afrika er alles aan doen om bedreigde gorilla’s te redden. Ook maakte DiCaprio een nieuwe versie over de indrukwekkende docu Cowspiracy. DiCaprio maakte zich hiermee hard voor de klimaatverandering en dat hij veel geeft om de aarde en de mensheid zal ook terug te zien zijn in de films en docu’s die hij gaat maken voor Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?