Laatste nieuws over Netflix

Leuke feitjes die je moet weten over de Riverdale-cast

Riverdale is een groot succes geworden sinds zijn release bij The CW, maar dat komt natuurlijk ook omdat de serie over een steengoede cast beschikt. Girlscene is op zoek gegaan naar een aantal leuke feitjes over de cast van Riverdale die je zeker moet weten en kwam uiteindelijk uit op onderstaande feitjes.

Feitjes over de Riverdale-cast

  1. Het allereerste feitje is al een aardige opmerkelijke. Hij gaat namelijk over Lili Reinhart (Betty) en Madelaine Petsch (Cheryl). Alhoewel de twee karakters eigenlijk famili ezijn, kunnen ze het in de serie niet zo goed met elkaar vinden. Buiten de opnames, blijken ze echter beste vriendinnen te zijn. Ze hebben zelfs besloten samen te gaan wonen.
  2. Wij hadden ons geen betere actrice in de rol van Veronica kunnen wensen dan Camilia Mendes. Opmerkelijk genoeg is Riverdale echter pas haar eerste grote klus en die heeft dan ook direct voor haar doorbraak gezorgd.
  3. De hele Riverdale-cast is één grote familie-groep geworden. Die vriendschap gaat inmiddels zelfs zover dat de acteurs zelfs samen op vakantie zijn geweest.
  4. Archie wordt in de serie gespeeld door KJ Apa. Buiten de serie blijkt deze acteur net als zijn personage een grote liefde voor muziek te hebben. Al vanaf zijn elfde speelt hij gitaar en muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven.
  5. Jughead, gespeeld door Cole Sprouse, is zonder twijfel de acteur met de meeste ervaring van de Riverdale-cast. Hij groeide op met acteren en verwierf al veel bekendheid met The Suite Life of Zack & Cody. Cole blijkt de andere cast-leden dan ook voorzien te hebben van de nodige tips.
  6. De rode haarkleur staat Archie zo goed, dat je bijna zou denken dat KJ Apa in het echte leven ook gewoon rood haar heeft. Dat is echter niet waar. KJ Apa heeft normaal gewoon bruin haar en moet voor zijn rol dan ook iedere twee weken zijn haar en wenkbrauwen laten verven.
  7. Dat KJ Apa de rol van Archie te pakken heeft, was in het begin nog helemaal niet duidelijk. Hij had namelijk flinke concurrentie. Ook Cole, die uiteindelijk de rol van Jughead kreeg, aasde op de rol van Archie. Uiteindelijk wilde Cole toch liever de verteller van het verhaal zijn.
  8. Ook het laatste feitje heeft met KJ Apa te maken. De acteur is helemaal ingeburgerd binnen de cast van Riverdale, maar komt zelf helemaal niet uit Amerika. KJ is geboren in Nieuw-Zeeland, maar dat is aan zijn accent niet terug te horen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?