Laatste nieuws over Netflix

Limited-serie over Opioïdencrisis op komst van Narcos-maker

Netflix heeft de serie Painkiller besteld van Eric Newman. De showrunner van Narcos en Narcos: Mexico heeft een exclusieve deal met Netflix en gaat nu de limited serie maken over de opioïdencrisis.

Pijnstillers als nieuwste drugs

Met Narcos heeft Newman zich al uitgebreid verdiept in de drugswereld. De laatste twee decennia is er echter een nieuw drug verschenen, die niet via de onderwereld wordt verspreid. In de Verenigde Staten zijn pijnstillers de nieuwste vorm van drugs, waardoor sinds 2015 van een opioïdencrisis (ook wel opiatencrisis genoemd) wordt gesproken. De sterftecijfers door het gevolg van pijnstillers zoals oxycodon, hyprocodon, fentanyl en tramadol hebben een gevaarlijke hoogte bereikt.

2,5 miljoen Amerikanen verslaafd

In de Verenigde Staten wordt namelijk tachtig procent van de jaarlijkse wereldproductie aan opioïden geconsumeerd, terwijl het land slechts vijf procent van de wereldbevolking bevat. Volgens cijfers zouden 2,5 miljoen Amerikanen verslaafd zijn aan pijnstillers en in 2017 zo’n vijftigduizend mensen zijn overleden door een overdosis aan opioïden.

Painkiller op Netflix

Eric Newman zal de achtdelige serie gaan maken als showrunner, hij krijgt hulp van schrijvers Micah Fitzerman-Blue en Noah Harpster. Zij schreven allebei aan Transparent. De groep krijgt daarbij ondersteuning van Patrick Radden Keefe en Barry Meier. Keefe schreef over de crisis in de New Yorker, terwijl Meier het boek Pain Killer schreef. Het is nog niet bekend wanneer de productie van start zal gaan, een releasedatum is dan ook nog niet duidelijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?