Laatste nieuws over Netflix

Lincoln had eigenlijk niet moeten sterven in seizoen 3

In het derde seizoen van The 100 moesten we afscheid nemen van zeer geliefde castleden. Onder meer Lexa (Alycia Debnam-Carey) en Lincoln (Ricky Whittle) werden gedood in seizoen 3. Ricky Whittle, de acteur die voor The 100 in de huid kroop van Lincoln, gaf in 2016 in een interview met AfterBuzz TV toe dat het in eerste instantie niet de bedoeling was dat hij in seizoen 3 zou sterven.

Ricky Whittle speelde Lincoln

Ricky Whittle kroop voor The 100 drie seizoenen lang in de huid van Lincoln. Al snel in de serie werd hij een setje met Octavia. In het derde seizoen stortte de wereld van Octavia in toen Charles Pike haar Lincoln doodschoot. In een interview heeft de huidige American Gods-ster zich uitgelaten over de dood van zijn personage. “Aan het begin van het seizoen, was het niet de bedoeling dat Lincoln dood zou gaan. Hij had een hele verhaallijn die eruit geknipt was. Het was mijn keuze om te gaan.”

Ruzie met showrunner

Ricky Whittle lag namelijk in de clinch met showrunner Jason Rothenberg. “Dit gaat het meest controversiële zijn wat ik ga zeggen, maar het komt erop neer dat Jason Rothenberg zijn positie heeft misbruikt om mijn baan onmogelijk te maken. Wat hij deed was walgelijk en hij zou zich moeten schamen.” Zijn moeder kon het dan ook niet laten om haar woede te verwoorden op Twitter. Alhoewel Whittle daar in eerste instantie niet op reageerde, vertelde hij nadat hij de show had verlaten wel dat hij achter haar tweets stond.

Lincoln weggepest

Whittle is van mening dat hij is weggepest door Rothenberg. “Hij verwijderde alle verhaallijnen die ik had moeten doen, haalde zinnen eruit, hij knipte alles eruit. Hij probeerde mijn karakter en mij zo onbeduidend mogelijk te maken.” Dat hij minder scherm tijd kreeg, vond Whittle nog niets eens zo erg. De manier waarop zat hem echter wel dwars. “Ik benaderde de producenten en vroeg: ‘Wat is er aan de hand? Waarom word ik zo behandeld?’ En die producent zei: ‘Je moet met Jason praten. Ik weet niet wat zijn probleem met jou is.'”

Nog altijd hekelt Whittle de showrunner voor zijn acties. “Hij koos ervoor om mij te kleineren en mijn karakter en mij te verwaarlozen. Het gebeurde vaak dat mijn vragen en e-mails werden genegeerd. Het was belachelijk… Dat is één ding dat ik hem nooit kan vergeven: Hij heeft ervoor gezorgd dat ik ben weggelopen van iets waar ik echt van houd. Ik houd van Lincoln, ik houd van de show, ik houd van de cast en crew. Hij dwong me ertoe die keuze te maken, om weg te lopen. En ik ben er trots op dat ik het gedaan heb, dat ik ben opgestaan en gezegd heb: ‘Genoeg is genoeg’.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?