Laatste nieuws over Netflix

Los Herederos de la Tierra, vervolg op La Catedral del Mar, verschijnt deze week

Heb jij de Netflix-serie La Catedral del Mar gezien? Zo ja, dan staat je wat te wachten, want op 15 april aanstaande gaat het vervolg, getiteld Los Herederos de la Tierra, in première. En zo nee, dan heb je nog genoeg tijd om het eerste deel te checken!

Barcelona van de veertiende eeuw

Het verhaal van La Catedral del Mar speelt zich af in het Barcelona van de veertiende eeuw. Hoofdpersoon Arnau Estanyol heeft maar één missie: hij wil rijkdom vergaren, zo veel mogelijk! En ondanks de zware tegenslagen die hij te verduren krijgt. Die beginnen al in zijn kindertijd: als baby wordt hij ternauwernood door zijn vader gered van een leven als slaaf. Hij groeit op in de oude binnenstad van Barcelona, waar een kathedraal in aanbouw is, en raakt bij de werkzaamheden betrokken. Hij stuit echter al snel op minachting van de adel en achterdocht van de inquisitie…

Nieuwe hoofdpersoon

Los Herederos de la Tierra is dus het vervolg op deze serie. Dit keer wordt de vindingrijke jonge Hugo Llor geïntroduceerd. Hij probeert naam te maken in het veertiende eeuwse Barcelona en tegelijkertijd een belofte na te komen aan de familie Estanyol, van Arnau dus!

Gebaseerd op boek

Het verhaal van de twee Spaanstalige shows is gebaseerd op de bestseller van schrijver Ildefonso Falcones, eveneens genaamd La Catedral del Mar. Het was aanvankelijk de vraag of er wel een vervolg zou komen, maar het verhaal van Falcones werd ietsjes aangepast waardoor dat toch mogelijk was. Desondanks heeft het eventjes geduurd: La Catedral del Mar kwam uit in 2018 en Los Herederos de la Tierra volgt dus in 2022.

Los Herederos de la Tierra op Netflix

Los Herederos de la Tierra gaat dus op 15 april in première op Netflix en telt in totaal acht afleveringen. In Spanje is de serie te zien bij Atresmedia en Televisió de Catalunya. De trailer kun je hieronder bekijken!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?