Review

Lost in Space: Netflix-remake is een lust voor het oog

De naam Lost in Space zal bij velen een belletje doen rinkelen. In de jaren zestig was er een gelijknamige serie die zeer succesvol was in de Verenigde Staten en later ook in Europa. In 1998 werd geprobeerd de serie in een film te gieten met Matt LeBlanc (Friends) in de hoofdrol. Het werd een pijnlijk verhaal en een complete flop.

Netflix nam dan ook een klein risico om toch weer aan de slag te gaan met Lost in Space. Is de remake dit keer wel een succes? Het is Zack Estrin (voormalig producer Prison Break) gelukt om een moderne, boeiende serie neer te zetten die velen zal verrassen met prachtig camerawerk, goede acteurs en bijzonder fraaie special effects.

Verhaallijn Lost in Space

Lost in Space speelt zich dertig jaar in de toekomst af, in 2046. Wie verwacht dat er in dat relatief korte tijdsbestek weinig is veranderd, komt bedrogen uit. De familie Robinson is een van de families die met een ruimteschip op weg zijn naar een andere planeet om daar een nieuw leven op te zetten, maar zij crashen op een onbekende planeet en vechten daar met andere kolonisten om in leven te blijven en te ontsnappen van de planeet.

Lost in Space boeit vanaf de eerste minuut. Harde geluidseffecten, fraaie beelden en ruimteschepen zorgen ervoor dat je geen tijd hebt om even rustig aan de serie te wennen. Er wordt duidelijk gemaakt dat je aandacht bij het scherm moet liggen en door de gelikte manier waarop de eerste aflevering in elkaar zit zal de aandacht ook niet verslappen.

Lost in Space Netflix

Duistere redenen rondom de familie Robinson

Door middel van flashbacks leer je de familie Robinson steeds beter kennen. Je leert de soms duistere redenen waarom zij en andere mensen naar deze planeet zijn gestuurd. Daarbij houden de makers zich niet in en kijkers met een tere ziel of gevoelige maag kunnen dan ook beter kiezen voor een andere serie in het aanbod van Netflix.

Wanneer je niet vies bent van intriges, actie, drama en complotten, is Lost in Space een aanrader. Niemand minder dan Molly Parker (House of Cards) speelt moeder Maureen Robinson en zet een ijzersterke rol neer. Vader John (Toby Stephens, Die Another Day) zat in het leger en was in het verleden lang niet altijd een voorbeeldvader voor kinderen Judy (Taylor Russell), Penny (Mina Sundwall) en Will (Max Jenkins).

Lost in Space is origineel en bij vlagen keihard

Wie een dramaserie verwacht, kan weleens teleurgesteld worden door Lost in Space. Hoewel het origineel wel een drama was, is de vernieuwde versie meer dan dat. Natuurlijk speelt drama een rol, maar die rol is niet belangrijker dan de actie, humor en spanning in de serie. Lost in Space is een origineel, boeiend en bij vlagen keihard spektakel dat je bij de keel grijpt en een hoog bingewatch-gehalte heeft. Dat in combinatie met de prachtige sciencefiction landschappen, het uitstekende acteerwerk en de geloofwaardigheid van het verhaal maakt Lost in Space absoluut de moeite waard.

[wp-review]

Bekijk de trailer van Lost in Space

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?