Laatste nieuws over Netflix

Lost in Space showrunner Zack Estrin op 51-jarige leeftijd overleden

Zack Estrin is afgelopen week plotseling overleden. De pas 51-jarige schrijver en producer was de afgelopen jaren voor Netflix actief met Lost in Space. Ook had hij een grote rol bij Prison Break.

Joggen op het strand

Naar nu naar buiten is gebracht is Estrin op 23 september in Hermosa Beach overleden. De vijftiger was in goede gezondheid stierf vermoedelijk aan een hartaanval. Hij was aan het joggen op het strand toen hij in elkaar zakte. De familie van Estrin heeft het nieuws gedeeld door middel van een verklaring.

Dawson’s Creek, Prison Break en Lost in Space

Aan het begin van zijn carrière was Estrin betrokken bij kleine filmproducties, waarop hij de overstap maakte naar series. Waar hij meewerkte in het schrijversteam van Charmed en Dawson’s Creek, wist hij zich op te werken. Zo was hij co-executieve producer van Prison Break en Once Upon a Time in Wonderland. Voor Netflix was hij showrunner van Lost in Space. Deze serie draaide voor drie seizoenen, waarmee de volledige reboot werd afgewerkt van de originele serie uit de jaren’60. Door het succes van de serie tekende Estrin een overall deal met Netflix en hij was dan ook volop nieuwe projecten aan het ontwikkelen. Het is niet bekend of hier al iets van was afgerond dat we in de aankomende jaren gaan zien op de streamingdienst.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?