Laatste nieuws over Netflix

Lucifer: “Deur open gelaten voor seizoen 5, bij Netflix is er veel mogelijk”

Tom Ellis is blij met de overgang van Lucifer naar Netflix. Het is de acteur, die de hoofdrol speelt van Lucifer Morningstar, opgevallen dat de serie meer mogelijkheden heeft gekregen sinds zijn overgang. Dat vertelde de acteur in gesprek met The Hollywood Reporter. Ook had hij het over een eventueel vijfde seizoen.

Gered door Netflix

Lucifer werd op woensdag voorzien van zijn vierde seizoen op Netflix. Een unieke situatie, want een tijdje geleden zag het er nog naar uit dat het gedaan was met Lucifer. In mei 2019 liet FOX weten geen nieuw seizoen meer te bestellen van Lucifer. Een beslissing waar de fans zich absoluut niet in konden vinden en binnen no time was #SaveLucifer trending topic op social media.

Reden genoeg voor Netflix om in te grijpen en alsnog een vierde seizoen te bestellen. “Er zijn miljoenen van jullie en het feit dat jullie vandaag de dag nog steeds naar me toe komen en zeggen: Ik heb dit gedaan, ik ging voor de show, ik tweette voor de show… Ik kan jullie niet genoeg bedanken”, legde Ellis uit.

Cliffhanger

Terwijl de serie eindigde met een cliffhanger, besloot FOX toch dat het klaar was. Zelfs voor Ellis kwam die keuze als een klap. “We waren al drie seizoenen onderweg en toen kwam Chloe (Lauren German) er plots achter dat hij de duivel is. We willen natuurlijk weten wat er dan gebeurt. Op een rare manier verlieten we de show en dat was voor mensen een grote reden om te denken: ‘Je kunt hier niet stoppen. We hebben dat de hele tijd gevolgd!”

Meer mogelijkheden voor Lucifer

Na een maand kwam het verlossende woord en werd duidelijk dat Ellis toch weer aan de slag mocht als Lucifer. Bij Netflix ziet hij een groot verschil. “Bij FOX konden we niet veel. We konden niet te diep gaan. We konden niet vulgair worden. We konden niet vloeken. We konden niet te veel vlees laten zien. Het was een beetje veilig, maar een beetje ondeugend voor mensen. En dat is een deel van de charme.”

“Dat is ook het personage van Lucifer zelf. Hij is een beetje brutaal, suggestief. Netflix was heel vastbesloten dat ze de show wilden die ze hadden opgepikt. We wilden het niet ten koste van alles veranderen omdat we dat konden, maar we hebben het wel in bepaalde gebieden wat verder getild. Precies naar het punt waar het mensen aan het lachen maakt.” Zo werd voor het vierde seizoen de humor onder meer aangewakkerd door naaktheid en de komst van nieuwe karakters zoals Eva.

Toekomst Lucifer

Of er nog een vijfde seizoen van Lucifer komt, is onduidelijk. Volgens Ellis is de mogelijkheid er wel. “We hebben de deur open gelaten voor een vijfde seizoen. Nogmaals, ik heb niet het gevoel dat we ons verhaal volledig verteld hebben.” Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.