Laatste nieuws over Netflix

Lucifer gecanceld na drie seizoenen; #SaveLucifer ontploft

Lucifer wordt na drie seizoenen gestopt, tot grote verslagenheid van de fans. De serie draaide in de Verenigde Staten op FOX en kende in het seizoen dat deze week wordt afgerond een forse daling in de kijkcijfers. Dit is voor FOX aanleiding om er een punt achter te zetten. De fans zijn daarbij gelijk in opstand gekomen.

Tom Ellis als Lucifer

De serie draait om Lucifer, gespeeld door Tom Ellis. Vooral de wijze waarop hij deze rol vertolkt is zeer geliefd bij de fans. Hij heeft geheerst in de hel, maar is nu naar Los Angeles afgedaald. Daar runt hij een nachtclub, tot er een moordzaak aandient. Dit boeit hem dermate dat hij zich er mee gaat bemoeien en al vrij snel een vaste consult wordt van de politie. Ondertussen speelt er zich van alles af in zijn leven, wat het een fraai geheel maakt.

Groot succes op Netflix

In Nederland werd Lucifer al snel zeer populair op Netflix. De serie liep wekelijks mee en daarom zal er nog maar één aflevering bij gaan komen. Na het weekend wordt deze toegevoegd. De voorlaatste episode was al bloedstollend en dat zal de laatste aflevering niet anders zijn. Showrunner Joe Henderson noemt het zelfs de beste aflevering ooit van Lucifer. Daarnaast reageren zowel Ellis als Henderson zwaar aangeslagen via Twitter.

#SaveLucifer

Al is de kans klein dat er gehoor aan wordt gegeven, toch zijn de fans direct in opstand gekomen. De afgelopen weken lieten ze zich op polls al nadrukkelijk horen als er gevraagd werd welke serie – die nog niet was verlengd – verlengd moest worden. Lucifer stond telkens bovenaan de lijst. Op Twitter was #SaveLucifer al snel trending. Andere zenders hebben nu ook de vrijheid om de serie op te pakken, al komt dit maar zelden voor.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?