Laatste nieuws over Netflix

Lucifer krijgt animatie-aflevering in zesde seizoen

Het zesde en laatste seizoen van Lucifer krijgt weer een speciale aflevering. In het vijfde seizoen was er zowel een zwart-wit episode als een musicalaflevering. Nu komt er een animatie-aflevering, gemaakt door het team van Harley Quinn.

Animatie-aflevering

In de trailer voor het zesde seizoen, welke op vrijdag 10 september zal verschijnen op Netflix, was al een flits te zien. Lucifer Morningstar en Cloe Decker liepen een deur door in de hel en opeens waren ze animatiefiguren. Het blijkt meer dan een grappige scene te zijn, want er zal dus een volledige animatie-aflevering verschijnen. Showrunner Joe Henderson heeft uitgelegd hoe dit tot stand is gekomen.

Yabba Dabba Do Me

In een interview met Collider laat Henderson weten dat er altijd gedacht is om te spelen met animatie. Doordat de productie stil lag vanwege de lockdown was er opeens de tijd om dit project ook echt uit te werken. De aflevering heet Yabba Dabba Do Me. Het team van de HBO Max-serie Harley Quinn heeft meegewerkt aan de aflevering. “We hebben al lang gedacht aan een Hanna-Barbera stijl en het team wist vervolgens heel veel Looney Tunes invloeden erin te verwerken. Wij gaven onze gedachtes en zij gingen er prachtig mee aan de slag. Het is echt fantastisch geworden.”

Bekijk de trailer van Lucifer seizoen 6

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?