Laatste nieuws over Netflix

Lucifer krijgt toch nog nieuwe afleveringen, blijft gecanceld

Goed nieuws voor de fans van Lucifer! Televisiezender Fox heeft bekendgemaakt dat er nog twee nieuwe afleveringen uitgezonden zullen worden. Er wordt vurig gehoopt op een doorstart van Lucifer, maar voorlopig blijft de populaire reeks gecanceld. Wel komt er dus nog iets wat op een toegift lijkt. Update: inmiddels is bevestigd dat de afleveringen ook in Nederland te zien zullen zijn.

#SaveLucifer

Toen een paar weken geleden bekend werd gemaakt dat Lucifer na drie seizoenen werd gecanceld door Fox was het internet te klein. Wereldwijd heeft Lucifer veel fans en zij hadden het nieuws dan ook totaal niet aan zien komen. Middels een #SaveLucifer campagne op social media wordt nu geprobeerd een nieuw thuis voor Lucifer te vinden.

Ook hoofdrolspeler Tom Ellis doet volop mee aan de campagne, want hij is net zo gehecht aan de serie geraakt als de fans. Wel schetste hij laatst duidelijk de situatie in een interview met BBC Newsnight (onderaan dit bericht te bekijken). Daarin vertelde hij onder andere hoe het voor televisiezenders als Fox werkt om een serie al dan niet te verlengen. Bovendien gaf hij aan dat Lucifer op Fox altijd al een vreemde eend in de bijt is geweest. Ellis hoopt nog altijd op een vierde seizoen van Lucifer, maar de acteur denkt dat dat alleen mogelijk is bij grote streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video.

Nieuwe afleveringen Lucifer

Of het zo’n vaart zal lopen zal de tijd moeten uitwijzen, maar vast staat dat er dus nog twee afleveringen van Lucifer volgen. Deze zullen in Amerika achter elkaar uitgezonden worden op maandag 28 mei. Er is nog veel materiaal over aan beelden, omdat deze waren opgenomen voor een mogelijk vierde seizoen van Lucifer. Showrunner Joe Henderson meldde dat dit één van de twee beste afleveringen van de show zijn en dus eigenlijk wel uitgezonden moesten worden. Als een soort doekje voor het bloeden heeft Fox daarop toch besloten nog twee afleveringen van Lucifer te tonen.

De eerste extra aflevering van Lucifer heet Boo Normal en onderzoekt Lucifer met zijn team de moord op een kinderpsychiater, terwijl Ella voornamelijk bezig is met een geheim uit haar eigen jeugd. In deze aflevering is er een gastrol voor House-actrice Charlyne Yi. De allerlaatste aflevering heet Once Upon a Time en speelt zich af in een alternatieve dimensie, gecreëerd door zijn moeder. In die wereld heeft hij Chloe nooit ontmoet en heeft hij alle vrijheid.

Of en wanneer deze nieuwe afleveringen van Lucifer ook direct op Netflix beschikbaar zullen zijn is niet bekend. Tijdens het reguliere derde seizoen werd de nieuwe aflevering steevast binnen 24 uur aan het aanbod toegevoegd. Of deze twee afleveringen ook nog binnen deze deal vallen is nog niet bekend. Volgende week dinsdag zullen we het zeker weten.
Update: inmiddels is bevestigd dat de afleveringen ook in Nederland te zien zullen zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?