Laatste nieuws over Netflix

Lucifer seizoen 5B: Alles wat we al weten

Het is een zware bevalling voor fans van Lucifer. Netflix voorziet de serie van extra afleveringen, want naast een vijfde seizoen komt er ook nog een zesde. Mede door de opnameproblemen door de coronamaatregelen duurt het allemaal wel erg lang. Het wachten is nog altijd op seizoen 5B. Wat weten we al wel van Lucifer seizoen 5B? We hebben het allemaal voor je opgesomd.

Hoe zat het ook alweer

In het vijfde seizoen begon Lucifer in de hel, waar hij de scepter weer moest zwaaien. Lang duurde het niet voor hij terugkeerde naar de aarde om Chloe te helpen. Zijn tweelingbroer Michael probeert de boel namelijk te bedonderen, alleen wordt heel snel doorzien door Chloe. Ze is wel één van de weinigen die het begrijpt en na acht afleveringen staan de broers dan ook voor een duivels gevecht. En dat is het moment dat hun vader zich komt melden. Het is de cliffhanger, waarbij het de grote vraag is hoe alles verder zal gaan. Wij deden al zes gewaagde voorspellingen voor Lucifer seizoen 5B.

Finale pas in najaar opgenomen

De opnames van Lucifer seizoen 5B lagen prima op schema, tot in het voorjaar van 2020 alle opnames stil kwamen te liggen door de coronamaatregelen. Niet veel later bleek dat alle afleveringen waren opgenomen béhalve de seizoensfinale. Hierdoor was het opeens lang wachten. Pas in het najaar zijn de opnames hervat en werd de slotaflevering gedraaid. Het goede nieuws is wel dat daarna gelijk door is gewerkt aan het zesde seizoen. Dus het lijkt erop dat er geen hele lange tijd gaat zitten tussen 5B en seizoen 6. Even werd er gehoopt op een release tijdens de feestdagen. Dit verwees showrunner Joe Henderson al snel naar het land der fabeltjes. “Ik weet in alle eerlijkheid niet hoe lang het nog gaat duren om alles af te maken. Maar ik denk wel dat iedereen zich moet voorbereiden op een langere wachttijd dan je zal denken. De post-productie is veel werk en dat neemt gewoon veel tijd in beslag.”

Lucifer seizoen 5B op Netflix

Inmiddels weten we dat op vrijdag 28 mei 2021 de nieuwe afleveringen verschijnen en zijn de afleveringstitels al bekend. De herstart zal ‘Family Dinner’ heten. Een logische verwijzing naar de hereniging van de twee broers met hun vader. Of het een gezellig etentje zal worden of dat Bert van Leeuwen beter opgetrommeld kan worden om alles glad te strijken valt nog te bezien. Dit zijn alle afleveringstitels:

  • S05E09 – Family Dinner
  • S05E10 – Bloody Celestial Karaoke Jam
  • S05E11 – Resting Devil Face
  • S05E12 – Daniel Espinoza: Naked and Afraid
  • S05E13 – A Little Harmless Stalking
  • S05E14 – Nothing Lasts Forever
  • S05E15 – Is This Really How It’s Going to End?!
  • S05E16 – A Chance at a Happy Ending

Musical episode

In de tweede helft van het vijfde seizoen van Lucifer kunnen we een zeer bijzonder en misschien ook wel bizarre aflevering verwachten. Steeds meer series maken een musical-episode en aan deze rage dus nu ook Lucifer mee. Tom Ellis was in ieder geval lyrisch. “De musical episode van Lucifer is één van de meest leuke en bevredigende ervaringen die ik ooit heb gehad. Ik kan niet wachten tot jullie dit allemaal kunnen zien!” De eerste teaser die is vrijgegeven is een wel zeer opmerkelijke uitvoering van Another One Bites the Dust.

Schouder van Michael

Naast deze grappige tussenaflevering zullen we ook antwoord gaan krijgen op de vraag wat er aan de hand is met de schouder van Michael. Tom Ellis vertolkt uiteraard zowel de rol van Lucifer als Michael. Wanneer hij de evenknie van de duivel speelt, loopt Ellis wat mank en met een opvallend opgetrokken schouder. Ook wanneer zijn vleugels uit zijn geklapt, is de knik in de vleugel duidelijk zichtbaar.  Ildy Modrovich, samen met Joe Henderson de showrunner, heeft laten weten dat er in 5B antwoord zal komen op deze vraag.

Nieuwe personages en gastrollen

In de nieuwe afleveringen zullen we ook nieuwe personages leren kennen. De vader van Lucifer en Michael kwam al heel kort in beeld. Uiteraard gaan we meer zien van Denis Haysbert als God. Haysbert is bekend als president in de eerste seizoenen van 24. Inbar Lavi keert terug na enige afwezigheid als Eva. Scott Porter kruipt in de rol van Carol Corbett, een detective die een verleden heeft met Dan. Allison McAtee, Rob Benedict en Teri Reeves zullen te zien zijn in losse afleveringen. Catherine Dent heeft wel een grotere rol als dr Alice Porter.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Lucifer seizoen 5B op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?