Laatste nieuws over Netflix

Lucifer seizoen 5B tijdens de feestdagen? “Dat is uitgesloten”

De hoop van velen was dat Lucifer nog dit kalenderjaar met nieuwe afleveringen zou komen. Die hoop is nu wel vervlogen. Seizoen 5B van Lucifer zal niet meer in 2020 verschijnen, zo laat showrunner Joe Henderson resoluut weten.

Lucifer seizoen 5 in twee delen

Het vijfde seizoen van Lucifer zou eerst uit tien afleveringen bestaan, maar dit werd opgerekt tot zestien episodes. Deze zomer verschenen de eerste acht afleveringen, waarop het wachten is op de rest. Een probleem daarbij was dat de seizoensfinale nog niet was opgenomen doorat de opnames stil kwamen te liggen door de corona-uitbraak. De finale is dan ook pas opgenomen sinds ze herstart in september. Velen dachten dat december dan nog wel haalbaar zou zijn, het blijkt anders.

Post-productie is veel werk

Showrunner Joe Henderson heeft op vragen van fans gereageerd. “Ik weet in alle eerlijkheid niet hoe lang het nog gaat duren om alles af te maken. Maar ik denk wel dat iedereen zich moet voorbereiden op een langere wachttijd dan je zal denken. De post-productie is veel werk en dat neemt gewoon veel tijd in beslag. December is dan ook echt uitgesloten.” We zullen dus minimaal tot 2021 moeten wachten voor we weten hoe de grote cliffhanger zal aflopen.

Zes gewaagde voorspellingen voor Lucifer seizoen 5B

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Lucifer seizoen 5B op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?