Laatste nieuws over Netflix

Lucifer seizoen 6 alsnog op komst? Tom Ellis tekent contract!

De langdurige onderhandelingen hebben nu toch positief uitgepakt. Het gehele kalenderjaar gonst het al met geruchten over een zesde seizoen van Lucifer. Iedereen had bijgetekend… behalve Tom Ellis. De vertolker van Lucifer heeft nu ook het verlossende krabbeltje gezet!

Lucifer, hoe zat het ook alweer?

Hoe zat het ook alweer? Lucifer begon als serie op FOX, tot deze zender na drie seizoenen abrupt besloot te stoppen. Zo sloot de serie af met een grote cliffhanger en kwamen de kijkers massaal in opstand. Met succes, want Netflix nam de rechten over. Er werd een vierde seizoen gemaakt en in 2020 zal er – verspreid over twee delen – een vijfde seizoen komen. Dit zal echter wel het laatste seizoen zijn, zo werd direct bij de aankondiging bekendgemaakt.

Showrunners en cast liggen al vast

Zo namen de fans opnieuw al voorzichtig afscheid van Lucifer, tot begin dit kalenderjaar het kaarsje toch weer ging branden. Het grote succes van de reeks op Netflix deed de diverse partijen besluiten om toch weer in gesprek te gaan. Netflix en makers Warner Bros Television hadden al snel een contract getekend met showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson voor een mogelijk zesde seizoen. De castleden hadden doorlopende verbintenissen behalve Tom Ellis, de vertolker van Lucifer.

De grens is bereikt

Begin maart kwam naar buiten dat Ellis een contract zou hebben getekend en het slechts wachten was op de bevestiging van een zesde seizoen van Lucifer. TVLine bracht daarna naar buiten dat Ellis en Warner Bros Television er nog altijd niet uit waren. De onderhandelingen liggen zelfs even op een lager pitje, want Ellis zou het voorstel van de studio naast zich neer hebben gelegd. “Iedereen wil dat Tom tevreden is, maar er is een grens. En die grens is nu bereikt”, zo liet een insider weten over het laatste voorstel van Warner Bros.

Alsnog getekend

Deadline komt nu met het verlossende nieuws. Ellis heeft recent een contract getekend om terug te keren voor een zesde seizoen. Met iedereen aan boord lijkt het nu een kwestie van tijd voor het groene licht van Netflix volgt. Lucifer zou dan in september weer gaan starten met filmen voor het zesde seizoen, waar eerst nog de laatste draaidagen van het vijfde seizoen zal moeten worden afgerond. Volgens Deadline zijn er vier draaidagen niet voltooid door de coronauitbraak.

Seizoen 5 komt binnenkort

Seizoen 5 van Lucifer zal bestaan uit zestien afleveringen. Deze worden door Netflix in twee delen gelanceerd. De eerste acht episodes worden binnenkort verwacht. Het is alleen nog wachten op een definitieve datum.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?