Laatste nieuws over Netflix

Lucifer seizoen 6 toch weer onzeker: Contract Tom Ellis grote bottleneck

Het is nog altijd hoogst onzeker of er alsnog een zesde seizoen zal komen van Lucifer. Tot twee keer toe werd besloten om een punt te zetten achter de serie, het grote succes en de roep om meer leek een kleine twee maanden geleden toch aanleiding tot een zesde seizoen. Alles leek al in kannen en kruiken…. maar er is één belangrijk contract nog niet getekend.

Lucifer, hoe zat het ook alweer?

Hoe zat het ook alweer? Lucifer begon als serie op FOX, tot deze zender na drie seizoenen abrupt besloot te stoppen. Zo sloot de serie af met een grote cliffhanger en kwamen de kijkers massaal in opstand. Met succes, want Netflix nam de rechten over. Er werd een vierde seizoen gemaakt en in 2020 zal er – verspreid over twee delen – een vijfde seizoen komen. Dit zal echter wel het laatste seizoen zijn, zo werd direct bij de aankondiging bekendgemaakt.

Showrunners en cast liggen al vast

Zo namen de fans opnieuw al voorzichtig afscheid van Lucifer, tot begin dit kalenderjaar het kaarsje toch weer ging branden. Het grote succes van de reeks op Netflix deed de diverse partijen besluiten om toch weer in gesprek te gaan. Netflix en makers Warner Bros Television hadden al snel een contract getekend met showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson voor een mogelijk zesde seizoen. De castleden hadden doorlopende verbintenissen behalve Tom Ellis, de vertolker van Lucifer.

De grens is bereikt

Begin maart kwam naar buiten dat Ellis een contract zou hebben getekend en het slechts wachten was op de bevestiging van een zesde seizoen van Lucifer. TVLine brengt nu echter naar buiten dat Ellis en Warner Bros Television er nog altijd niet uit zijn. De onderhandelingen liggen zelfs even op een lager pitje, want Ellis zou het voorstel van de studio naast zich neer hebben gelegd. “Iedereen wil dat Tom tevreden is, maar er is een grens. En die grens is nu bereikt”, zo laat een insider weten over het laatste voorstel van Warner Bros. Het is dus afwachten of beide partijen elkaar nog weten te vinden, anders wordt het vijfde seizoen van Luficer definitief het slotstuk.

Seizoen 5 komt binnenkort

Seizoen 5 van Lucifer zal bestaan uit zestien afleveringen. Deze worden door Netflix in twee delen gelanceerd. De eerste acht episodes worden binnenkort verwacht, zo liet Netflix zelf deze week nog maar eens weten. Het is alleen nog wachten op een definitieve datum.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?