Laatste nieuws over Netflix

Lupin deel 2: Alles wat we al weten

Het eerste seizoen van de Franse misdaadserie Lupin is een doorslaand succes op Netflix. Het vijfdelige verhaal met Omar Sy als Assane Diop in de hoofdrol oogst veel lof en de kijkers kunnen nu dan ook al niet meer wachten op het vervolg, dat reeds is aangekondigd. Maar wat weten we nog meer al, in de aanloop naar Lupin deel 2?

Lupin

In Lupin volgen we de zoektocht van Assane Diop naar wraak voor het overlijden van zijn vader, die werkte als chauffeur voor de rijke familie Pellegrini en uiteindelijk als zondebok werd aangewezen in een smerig spelletje met de verzekering. Het resulteerde in de (zelf?)moord van Diop senior, en nu aast zijn zoon op revanche. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot, want de machtige arm van de betreffende familie reikt tot ver. Heel ver. En dan is er ook nog de politie die zijn pijlen heeft gericht op Assane, die zijn werkwijze baseert op de historische verhalen van de Gentleman Thief, Arsène Lupin.

Gigantische cliffhanger

Deel 1 eindigde met een waanzinnige cliffhanger, waarbij het zoontje van Assane werd ontvoerd door de handlanger van de familie Pellegrini, en waarbij Assane zelf oog in oog kwam te staan met de enige rechercheur die hem écht doorheeft; Youssef Guedira. We kunnen er dan ook vanuit gaan dat in ieder geval Assane, (de handlanger van) de familie Pellegrini en rechercheur Guedira ook in deel 2 een cruciale rol gaan spelen. Er is dan ook geen enkele reden om hen er uit te schrijven, want deze personen zijn de mensen die van seizoen 1 zo’n daverend succes maakten. Verder verwachten we middels flashbacks meer te gaan zien van wijlen vader Babacar Diop.

Lupin deel 2 op Netflix

Netflix heeft inmiddels al bevestigd dat er een vervolg aankomt. Seizoen 2 gaat net als seizoen 1 bestaan uit vijf episodes. Een precieze releasedatum is nog niet bekend gemaakt, wel dat dit in de zomer van 2021 zal zijn. Dan zal duidelijk moeten gaan worden of rechercheur Guedira er daadwerkelijk voor kiest om Assane op te pakken, ondanks zijn adoratie voor diens werkwijze én het feit dat het gehele bureau hem eigenlijk nooit serieus heeft genomen.

Rechercheur Guedira en Diop werken samen?

Een samenwerking tussen de twee valt dan ook niet uit te sluiten. “In de latere boeken, is Lupin een onderzoeker en de politiecommissaris een van zijn vrienden. We hebben dat behouden met het personage van rechercheur Guedira. Hij is eigenlijk de tegenhanger van Assane. Ze staan aan de andere kant van de wet, maar het zijn allebei Arsène Lupin-geeks, zegt Omar Sy in gesprek met Variety.

Ook krijgen we antwoord op de vraag of Assane er in slaagt om de corruptie van de elitefamilie Pellegrini aan het licht te brengen, en daarmee de dood van zijn vader te wreken. Al is zijn prioriteit nu natuurlijk het terugkrijgen van zijn ontvoerde zoontje.

Seizoen 2 van Lupin

“Zijn belangrijkste wapen was tot dusver altijd zijn verstand”, zegt Sy over zijn personage Assane. “Hij vond het lastig om te werken met zijn gevoelens. Zijn hart. Maar nu zijn zoontje in gevaar is zal hij wel degelijk moeten gaan werken met zijn instinct. Iets wat hij nog nooit heeft gedaan. Het is hetzelfde wapen dat je gebruikt waarmee je vader wordt: je kunt geen vader zijn met je hoofd. Dus voor mij was het een manier voor hem om vader te worden. Dat is hij in de eerste afleveringen niet echt, maar dat gaat hij wel worden.” Wij kunnen alvast niet wachten!

Teaser en eerste beelden

Netflix heeft inmiddels al diverse informatie vrijgegeven. Zo zijn de eerste beelden getoond en daarnaast is er ook alvast een teaser te bekijken. Daarin wordt nog maar eens duidelijk dat het er hard aan toe zal gaan voor Assane. Omar Sy heeft zich uitgebreid uitgesproken over het vervolg en wat er zoal verwacht mag worden.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Lupin seizoen 2 / deel 2 op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?