Laatste nieuws over Netflix

Lupin deel/seizoen 3: Alles wat we al weten

Lupin is de hit van 2021 op Netflix. Inmiddels zijn er twee delen verschenen, of seizoenen zoals je wilt. Nog voor de release van het tweede deel werd seizoen 3 van Lupin aangekondigd. Maar wat weten we daar al over? We hebben het uitgezocht voor Lupin deel 3.

Hoe zat het ook alweer

In de eerste tien afleveringen van Lupin draaide het om de strijd tussen Assane Diop en Pellegrini. Diop wil wraak, maar moet steeds meer vrezen voor zijn leven. En die van zijn geliefden. Wanneer zijn zoon wordt ontvoerd gaat hij een stap verder en doet er alles aan om Pellegrini achter de tralies te krijgen. Na een prachtige stunt slaagt Diop hierin en weet zelf uit de klauwen van de politie te blijven. Daarvoor moet hij wel vluchten en het lijkt erop dat hij Parijs voorlopig achter zich zal moeten laten. Maar hij belooft zijn ex-vrouw en zoon om terug te keren.

Een nieuw verhaal?

Voor het derde deel van Lupin zal er een nieuw verhaal moeten worden opgebouwd, want eigenlijk is de huidige zaak voor Diop helemaal afgerond. Mogelijkheden zijn er in principe voldoende, zeker als je uitgaat van de boeken over Lupin. Diop is de meest gezochte man in Parijs, wat de hoofdlijn kan worden. Komt er iemand die weer jacht op Diop gaat maken, of is er iemand uit het verleden van Assane waar hij juist werk van wil gaan maken? Zijn de krachten van Hubert Pellegrini nog niet uitgewerkt en keert hij terug? Of komt er een ander het toneel op waar een grote theorie over rond gaat…

Sherlock Holmes 2.0?

Lupin en Sherlock Holmes worden vaak in één adem genoemd. In de boeken over Lupin kwam Holmes ook voor, die juist jacht maakte op Lupin. Dit werd vrij snel veranderd, omdat de erfgenamen van Sir Arthur Conan Doyle hier niet blij mee waren. Zo werd hij hernoemd in de boeken van Lupin in Herlock Sholmes. Er gaan nu sterke geruchten de ronde dat in Lupin deel 3 een Sherlock Holmes-type zal verschijnen, waardoor er een nieuw kat-en-muis spel ontstaat. Wie die zal worden is nog onduidelijk.

Welke castleden keren terug?

Eén ding is zeker. Omar Sy zal opnieuw in de huid kruipen van Assane Diop. Daarnaast ligt het voor de hand dat moeder Claire (Ludivine Sagnier) en zoon Raoul (Etan Simon) opnieuw te zien zullen zijn in Lupin. Daarna komen er toch grote vraagtekens. Rechercheur Youssef hielp Diop volop, wordt zijn rol groter? Jeugdvriend Benjamin Ferel is de rechterhand van Diop. Zeker nu zijn huis is verwoest en al zijn materialen, zal Diop toch hulp nodig hebben van Benjamin. En keert Juliette Pellegrini terug, een vlam die Assane toch niet los kan laten. Nieuwe castleden zijn daarnaast nog niet bekendgemaakt.

Lupin seizoen 3 op Netflix

Voor nu is het dus wachten op meer informatie over Lupin deel 3. En vooral ook een releasedatum. Het ligt vooralsnog in de lijn der verwachting dat de eerstvolgende afleveringen begin 2022 te zien zullen zijn. Of dit wederom om vijf afleveringen zal gaan of dat er meerdere episodes in één keer verschijnen is eveneens afwachten. De verwachting is dat in het najaar van 2021 er meer informatie naar buiten zal komen over de reeks.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Lupin seizoen 3 op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?