Laatste nieuws over Netflix

Lupin seizoen 2 nu ook in de maak: “Behalve als het helemaal mis gaat…”

Lupin is voorlopig dé monsterhit van 2021 en Netflix gaat de Franse serie met Omar Sy in de hoofdrol dan ook niet zomaar voorbij laten gaan. In de zomer verschijnt het tweede deel van seizoen 1, ondertussen wordt er al gewerkt aan een tweede seizoen.

Arsène Lupin

In de eerste week van januari verschenen de eerste vijf afleveringen van de Franse serie. Met Sy in de hoofdrol als Assane Diop wordt er al snel een wervelende reeks neergezet. Spanning, ontsnappingen, humor en uiteindelijk een kneiter van een cliffhanger. In de zomer volgen nieuwe afleveringen en ondertussen vliegen de boeken over Arsène Lupin over de toonbank. Aan een vervolg wordt nu al gewerkt.

Verhaallijnen worden gemaakt

Mede-bedenker én schrijver George Kay heeft dit laten weten aan RadioTimes. “We zijn momenteel bezig om de verhaallijn te bepalen. Ik ben er eigenlijk wel zeker van dat er een tweede seizoen zal komen. De ontvangst van de serie is zo overweldigend, het moet komend jaar wel terugkeren. Behalve als het nog helemaal mis gaat….” Daar heeft het echter dus geen enkel teken van, want ook Sy is al betrokken bij de ontwikkelingen. “Omar denkt volop mee over zijn personage. Hij is heel actief en scherp als het op het script aankomt. Het is ontzettend leuk om bezig te zijn met het vervolg, met nieuwe conflicten en complicaties voor Assane Diop.”

Dé cliffhanger

Kay gaat ook in op de cliffhanger van het eerste deel, waar de zoon van Diop wordt ontvoerd en rechercheur Guedira opeens oog in oog staat met Diop. “Voor Guedira is het echt een tweesprong. Diop arresteren is fantastisch voor zijn carrière, maar hij is ontzettend groot fan van Lupin. Voor Diop is er maar één doel, zijn zoon zo snel mogelijk terug zien te vinden. Wat gaan Diop en Guedira doen? Dat is de grote vraag en kan ik uiteraard geen antwoord opgeven.”

➡ Lupin deel 2: Alles wat we al weten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?