Laatste nieuws over Netflix

Luther de film in aantocht; eerste beelden verraden vertrek uit Londen

DCI John Luther keert terug voor een film en daarvan zijn nu de langverwachte eerste beelden verschenen. Na vijf seizoenen is de reeks nu opgepakt door Netflix om een film te maken. En Luther zal nu niet meer alleen in Londen te zien zijn.

Keiharde Britse politieserie

In Luther speelt Idris Elba een keiharde politieagent, die steeds meer in de problemen komt. Zijn privéleven is een chaos en ook op zijn werk wordt hij steeds minder gepruimd. Dit alles bracht het verhaal vijf seizoenen lang door de straten van Londen. Nu verschijnt Luther de film, waarin die straten deels verlaten zullen worden.

Nieuwe Luther-ervaring

Elba sprak exclusief met Empire over het nieuwe verhaal en tevens zijn er eerste beelden gedeeld. De film brengt Luther van Londen naar de wildernis. Elba: “We schillen de ui hier echt uit omdat we de tijd hebben om dat te doen. Het geeft de makers ook veel meer om mee te spelen. We breken uit de gruizige straten van Londen, we gaan naar buiten. En dat is geweldig. Het voelt alsof we nu een ander leven van de Luther-ervaring binnengaan.”

Donker en grauw

Maar dit zal niets aandoen aan de donkere en grauwe toon die we van Luther gewend zijn. “Het is echt gevaarlijk om bij het switchen van televisie naar film de kenmerken van het verhaal te veranderen. Ik wilde ervoor zorgen dat, ondanks dat we een veel groter budget hebben, de parameters van Luther niet vervormd werden. We vergroten de actie en vergroten de inzet, maar de echte Luther momenten blijven in tact.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?