Laatste nieuws over Netflix

Maker bedenkt zich: The Crown krijgt alsnog zesde seizoen

Een bizarre ontwikkeling bij The Crown. De serie over Queen Elizabeth zou na vijf seizoenen gaan stoppen, zo werd in januari bekendgemaakt. Maker Peter Morgan is echter van gedachte veranderd. Er komt namelijk alsnog een zesde seizoen!

Te complex voor één seizoen

Oorspronkelijk was het altijd het plan om zes seizoenen te maken, maar in overleg met Netflix kwam Peter Morgan hier in januari op terug. Met Imelda Staunton in het vijfde seizoen als Queen Elizabeth zou The Crown worden afgerond. Toen de productie eenmaal op gang kwam bleek dit toch niet realistisch. Dit heeft Morgan nu naar buiten gebracht. “Toen we de verhaallijn voor het vijfde seizoen bepaalden, werd het al snel duidelijk dat we een probleem hadden. Het verhaal was te complex voor één seizoen en daarmee zou den we ook geen waardig einde krijgen. Daarom zijn we teruggegaan naar het originele plan van zes seizoenen.”

Geen verdere sprong in de tijd

“Om duidelijk te zijn, het zesde seizoen zal ons niet dichter naar het heden brengen. We willen simpelweg meer tijd nemen om het verhaal dat we willen vertellen uit te kunnen diepen.” Momenteel wordt de cast voor het vijfde – en dus zesde – seizoen gevormd. Vorige week werd bekend dat Lesley Manville in de huid van Prinses Margaret zal kruipen. Wanneer de cast compleet is zullen de opnames pas beginnen, seizoen 5 en 6 zullen daarbij in één keer worden opgenomen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?