Laatste nieuws over Netflix

Maker FYRE maakt documentaire over Amerikaanse omkoopschandalen

Na het grote succes van FYRE heeft maker Chris Smith zich de afgelopen tijd gebogen over een nieuwe documentaire. Vanaf 17 maart kunnen we op Netflix aan de slag met Operation Varsity Blues. De nieuwe documentaire neemt ons mee in de omkoopschandalen binnen de Amerikaanse elite universiteiten. Het schandaal kwam in 2019 groot in het nieuws en kostte Lori Loughlin haar baan bij When Calls The Heart en Fuller House.

Operation Varsity Blues

In 2019 werd de wereld flink opgeschud vanwege het nieuws rondom de omkoopschandalen binnen de Amerikaanse elite universiteiten. Het hele gebeuren kostte verschillende beroemdheden hun kop, maar wat is het hele verhaal omtrent het schandaal? In de documentaire Operation Varsity Blues worden alle ins en outs omtrent het schandaal besproken en komen we erachter wat de methoden zijn van Rick Singer, de man achter het schandaal.

Chris Smith en Jon Karmen hebben de handen in één geslagen om een documentaire te ontwikkelen waarin interviews en reconstructies van gesprekken tussen Singer en zijn cliënten zijn gecombineerd. Het resultaat is Operation Varsity Blues waarin we een kijkje krijgen in de omkooppraktijkten waarbij rijke families tot het uiterste gingen om hun kinderen toegang te geven tot vooraanstaande universiteiten. De documentaire gaat dieper in op de affaire die met afschuw werd bekeken in een land dat al veel langer op grote schaal met de gevolgen van ongelijkheid worstelt.

The College Admissions Scandal

Het wachten op Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal is bijna voorbij. Vanaf 17 maart kunnen we op Netflix aan de slag met de documentaire. Chris Smith, eerder verantwoordelijk als regisseur van FYRE en uitvoerend producent van Tiger King, is een van de makers. Matthew Modine kruipt voor de documentaire in de huid van Rick Singer.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?