Laatste nieuws over Netflix

Maker Peaky Blinders en Taboo komt met nieuwe misdaadserie: This Town

Ken jij Steven Knight? Misschien niet van naam, maar je kent zijn werk ongetwijfeld: de razend populaire series Peaky Blinders en (in iets mindere mate) Taboo. En nu werkt hij aan een nieuwe grimmige show: This Town!

This Town

This Town is dus het nieuwe project van Knight, niet met een misdaadfamilie in Birmingham in de jaren 20 in de hoofdrol, maar een… 80s-band! De serie neemt je dus mee naar de jaren 80. Het nieuwe muziekgenre ‘Ska’ houdt de jeugd in zijn greep en intussen wordt er een nieuwe band geformeerd, terwijl er op de achtergrond nogal wat geweld en onrust woedt. Deze tijd van complete waanzin blijkt een broedplaats te zijn van ‘genialiteit’. Er zijn onverwachte bronnen van inspiratie en de kracht van samenwerking staat eveneens centraal. De personages van This Town worden geconfronteerd met de nodige uitdagingen, maar gebruiken de muziek om een bepaalde mate van verbondenheid te vergaren, het is een uitweg om zichzelf te kunnen uiten in deze woelige tijden…

Peaky Blinders en Taboo

This Town komt dus uit de koker van de Britse ontwikkelaar Steven Knight, die je, zoals eerder aangegeven, voornamelijk kent van zijn regisseurswerk aan de ontzettend populaire misdaadserie Peaky Blinders. Ook was hij dus verantwoordelijk voor de miniserie Taboo met Tom Hardy in de hoofdrol. Die laatste show krijgt binnenkort overigens een nieuw seizoen. Knight liet een jaartje geleden weten: “De verwachting is dat we volgend jaar, aan het einde van 2023 beginnen met filmen. Tom en ik kijken uit naar dat moment en er zijn véél meer mensen die dat doen. Sneller? Dat kan niet, want we hebben te maken met onze agenda’s, die propvol zitten.” In 2024 is het naar verluidt eindelijk zover!

Cast

Wat This Town betreft: we weten al dat die serie zes afleveringen krijgt en de (jonge) cast is ook al bekend: (onder meer) Levi Brown, Jordan Bolger en Ben Rose. Met Bolger werkte Knight ook al samen op de set van Peaky Blinders. Brown en Rose zij daarentegen ‘groentjes’ in de wereld van films en series. Ook oudgedienden Nicholas Pinnock en Michelle Dockery doen echter mee.

Komt This Town op Netflix?

De precieze premièredatum van This Town is nog niet bekend, maar de serie heeft al wel een releasewindow gekregen: een heel jaar, 2024. Het nieuwe project van Steven Knight wordt gereleaset op BBC iPlayer, maar het valt niet uit te sluiten dat de rechten in Nederland door een andere partij worden aangekocht. Netflix misschien? Taboo was in ieder geval te zien op de streamingdienst en Peaky Blinders ook.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?