Laatste nieuws over Netflix

Maker verklapt releasedatum slotseizoen Manifest

Manifest is de grote hit van dit kalenderjaar op Netflix en er komt nog veel meer. In Nederland worden de eerste twee seizoenen sinds de release op 1 januari massaal bekeken. We zijn in afwachting op het derde seizoen én vervolgens het door Netflix gemaakt vierde seizoen. Hiervan is de releasedatum verklapt door de maker.

Netflix neemt rechten over

Na drie seizoenen zette NBC een punt achter Manifest, terwijl de serie eindigde met een cliffhanger. Veel fans waren ontzet en toen Netflix de serie in de Verenigde Staten op de dienst lanceerde ontploften de servers. Het deed Netflix besluiten om de rechten over te kopen en een afsluitend vierde seizoen te laten maken. Zo kan het verhaal in een extra lang seizoen worden afgerond.

Manifest seizoen 4 op een speciale dag?

In Nederland is het nog wachten op het derde seizoen, waarvan de release medio 2022 wordt verwacht. Vervolgens is het afwachten wanneer seizoen 4 komt. Niemand minder dan Stephen King stelde zich dit ook af op Twitter en kreeg van showrunner Jeff Rake antwoord. “Ik hoor november”, laat hij aan de bestseller auteur weten. Daarmee wordt de theorie steeds sterker dat 4 november de releasedatum zal zijn van het nieuwe seizoen. Dit is namelijk én een vrijdag – een vaste dag in de week dat Netflix content lanceert – én een speciale dag. Het is tenslotte de datum dat Flight 828 terugkeerde.

Extra lang seizoen in één keer op Netflix?

Wel is het de vraag of het vierde seizoen in één keer op Netflix zal verschijnen of in twee delen. Er zijn liefst twintig afleveringen gemaakt en Netflix voegt van eigen series eigenlijk nooit zoveel afleveringen in één keer. Seizoenen zijn sinds de komst van streamingdiensten een stuk korter, waardoor het realistischer is dat er tien episodes verschijnen en de resterende tien begin 2023. Net zoals momenteel het geval is met Ozark.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?