Laatste nieuws over Netflix

Maker vertelt wie in gevangenenruimteschip van The 100 zitten

Eén van de grote cliffhangers aan het einde van het vierde seizoen van The 100 was het gevangenruimteschip dat op aarde neerkwam. Wie waren deze mensen, waar kwamen ze vandaan, wat wilden ze en hadden ze te maken met één van de mensen die al op de aarde waren? Tijdens Comic Con in San Diego heeft showrunner Jason Rothenberg in aanloop naar het vijfde seizoen alvast een tipje van de sluier gegeven.

Honderd jaar in ‘cryo-sleep’

De mensen die in het ruimteschip zaten zijn voormalig bewoners van aarde. Dit vertelde Rothenberg. “Ze zijn van ‘onze’ tijd, dus nog voor de eerste apocalyps. Dit houdt in dat ze vermoedelijk cryo-sleep waren, want het zijn geen honderd jaar oude mannen en vrouwen.” Cryo-sleep wil zeggen dat ze waren ingevroren en nu weer tot leven zijn gewekt. “Ze komen terug op een planeet die ze niet meer herkennen. Door hun komst zijn er een aantal nieuwe karakters die we gaan leren keren. Een aantal zullen daarbij een prominente rol gaan spelen.”

Zetten nieuwe bewoners The 100 op zijn kop?

De grote vraag blijft uiteraard hoe dit de verhoudingen op aarde weer op zijn kop zal gaan zetten, want een rustige samenleving was het allerminst. En hoe deze nieuwe groep mensen tegen de huidige tijd aan kijkt is ook de vraag, want ze komen uit een totaal andere ‘wereld’ zetten. Voor we op deze vragen antwoord gaan krijgen, net zoals hoe het verder gaat met Bellamy en Raven die geen aansluiting vonden bij Clarke, zullen we nog even moeten wachten. Wanneer The 100 exact verder gaat is namelijk nog de vraag, al hebben we wel een indicatie. The 100 is een serie van The CW, maar Netflix heeft een deal met deze zender zodat series wereldwijd worden gestreamd. Hierdoor liep het vierde seizoen bij ons al tegelijk met de uitzendingen in de Verenigde Staten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?