Laatste nieuws over Netflix

Makers Grey’s Anatomy, Scandal stappen over naar Netflix

Netflix heeft het productiebedrijf achter hitseries als Grey’s Anatomy, Scandal en How To Get Away With Murder binnengehaald. Shondaland maakte voorheen series in opdracht van de Amerikaanse televisiezender ABC, maar gaat nu aan de slag voor Netflix.

Succes na succes

Shonda Rhimes is de oprichtster van Shondaland. Dit deed zij in 2005, waarna zij diverse successen boekte met haar productiebedrijf. Grey’s Anatomy, Scandal en How To Get Away With Murder waren een schot in de roos. Ook was Shondaland verantwoordelijk voor Private Practice, Off the Map, The Catch en Still Star-Crossed.

Shondaland naar Netflix

De transfer van Shondaland van ABC naar Netflix zorgt er voor dat Rhimes en haar team speciaal voor Netflix aan de slag gaan met nieuwe series. Concrete plannen zijn nog niet uit de doeken gedaan, maar het is duidelijk dat de abonnees, Netflix en Shondaland veel verwachten van de samenwerking. Zo liet Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix, weten trots te zijn op het binnenhalen van Shondaland. “Shonda Rhimes is één van de beste storytellers in de geschiedenis van de televisie. Haar werk is aangrijpend, inventief en taboe-doorbrekend. Ik heb de kans gekregen om kennis te maken met Shonda en zij is een echte Netflix’er. Ze houdt van series en films, ze geeft hartstochtelijk om haar werk. We zijn zo enthousiast dat we haar welkom mogen heten bij Netflix.”

Op haar beurt was Rhimes blij met de kans die haar via Netflix geboden werd. “Ik heb met Sarandos gewerkt aan een plan dat past bij mijn visie als storyteller en bij de ontwikkeling van mijn bedrijf. Ted creeert een duidelijke en veilige plek voor creators bij Netflix. Hij begreep waar ik naar op zoek was. De toekomst van Shondaland heeft bij Netflix eindeloze mogelijkheden.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?