Laatste nieuws over Netflix

Makers Lilyhammer komen met nieuwe serie: Billionaire Island

Lilyhammer was één van de grondleggers van de Netflix Originals. De Noorse-Amerikaanse serie met Steven Van Zandt in de hoofdrol als maffia-man Frank Tagliano was voor velen één van de eerste series die ze keken op Netflix. Nu komt er een opvolger: Billionaire Island.

Makers weer aan de slag

Het team achter Lilyhammer bestond uit Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin. De twee maakten in de tussentijd ook Beforeigners en keren nu terug naar Netflix. Ze gaan aan de slag met Billionaire Island, waarvan de opnames in augustus zijn begonnen in het Noorse Frøya. De planning is dat de serie in 2024 zal verschijnen op Netflix.

Humor, drama en en de strijd om zalm

Opnieuw dalen we af naar een Noors stadje, ditmaal om een grote vete tussen twee families uit te vechten. Ze zijn namelijk gezworen vijanden in de wereldwijze zalmindustrie. Het geeft een grappig en tevens dramatisch portret van de visbusiness, met dezelfde kwinkslag die er bij Lilyhammer was.

Noorse rocker

“De afgelopen decennia heeft het vissen zowel de Noorse kust als de internationale voedselcultuur veranderd”, aldus Bjørnstad en Skodvin. “De tijd is aangebroken voor een dramaserie over deze industrie en we zijn in de wolken dat Netflix dit verhaal met ons wil gaan maken.” De cast staat uit diverse bekende acteurs én uit Bjarne Brøndbo, de zanger van de Noorse rockgroep D.D.E. Dit is een grappig vergelijk met Lilyhammer, want Steven Van Zandt is behalve acteur ook muzikant. Behalve eigen werk is hij ook bekend als gitarist bij Bruce Springsteen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?