Laatste nieuws over Netflix

Makers Lucifer over de heftige dood, de cliffhanger en seizoen 6

Lucifer 5B is een indrukwekkend deel geworden, met een grote traan en een stevige lach. Dennis Haysbert speelt een prachtige rol als God en uiteindelijk kwam alles na een grote klap tot een einde. Maar hoe nu verder? De makers Joe Henderson en Ildy Modrovich kijken terug op seizoen 5 van Lucifer én vooruit naar het zesde en laatste seizoen.

Let op: dit artikel bevat grote spoilers als je Lucifer seizoen 5B nog niet hebt gezien

De tragische dood

Na het zien van de acht nieuwste afleveringen zullen veel fans van Lucifer toch een kleine knoop in hun maag hebben. De tragische dood van Dan Espinoza en de heftige nasleep hiervan in de voorlaatste aflevering hakte erin. In een uitgebreid interview met Variety gingen de makers in op het lot van Dan, die ook nog eens in de hel terecht kwam. “Kevin Alejandro is een fantastische acteur. Het zou zonde zijn als we hem niet meer in het finaleseizoen zouden zien”, vertelt Henderson. “Dat kan toch niemand willen? Dan Espinoza is zo’n fantastisch personage. We hebben een prachtige verhaallijn voor hem gevonden, ook nu hij dood is.”

Van de hel naar de hemel?

In de seizoensfinale hebben we geleerd dat het toch mogelijk blijkt om te ontsnappen uit de hel en in de hemel terecht te komen. Dit lot gunnen wij Dan Espinoza absoluut. Wie we niet meer terug zullen zien is Michaël, de tweelingbroer van Lucifer. “Zijn verhaal is wel afgerond”, geeft Henderson toe. “Seizoen 5 draaide om vader en zijn zonen, met de oorlog tussen de broers. In seizoen 6 zijn er nieuwe verhalen en nieuwe uitdagingen voor Lucifer.”

De grote cliffhanger

Toen de productie van Lucifer seizoen 5 begon zou dit oorspronkelijk het laatste seizoen zijn. Gaandeweg de reeks werd besloten om toch een zesde seizoen te maken, waardoor de nieuwe dimensie volledig belicht kan worden. Maar hoe anders had de seizoensfinale eruit gezien als dit de seriefinale was geweest? “Gekgenoeg is er amper wat veranderd. Het enige dat echt veranderde waren de laatste woorden van Lucifer. Wel zou er na deze aflevering nog een afsluiter volgen. Maar wat zijn we blij dat we de kans hebben gekregen nog een volledig seizoen te maken, want we hadden onszelf flink in de hoek gedrukt. Er was nog zoveel te vertellen, dat hadden we echt in een te korte tijd moeten proppen.”

Lucifer wordt God

In de seizoensfinale keerde Lucifer verrassend genoeg toch terug op aarde. Hij leek te verbranden in de hemel, maar doordat hij voor het eerst in zijn leven iemand anders boven zichzelf stelde én volwaardige liefde uitsprak werd de verbanning verbroken. Terug op aarde toonde hij zijn nederigheid ten opzichte van Michaël en wordt hij door zijn broers en zusters gekozen tot de nieuwe God. Maar hoe nu verder?

Tijdsprong aanstaande

Dit zal duidelijk worden in seizoen 6, waarvan de makers ook al wat dingen hebben prijsgegeven. Modrovich tegenover Variety: “In ieder seizoen ontvouwt zich een nieuwe fase in de relatie tussen Lucifer en Cloe. Zo ook in het zesde seizoen. Ze zijn nu echt in hun relatie en dat brengt ze vanzelf op nieuwe problemen. Want alleen in sprookjes leefden ze nog lang en gelukkig. Er komen dingen op je pad en obstakels om te overwinnen. En dit heeft altijd invloed op je relatie.” Henderson geeft daarnaast aan dat het verhaal in seizoen 6 niet direct door zal gaan waar seizoen 5 is gebleven. “Er zal een tijdsprong worden genomen.” Tegelijkertijd moet in seizoen 6 nog aardig wat verhaallijnen worden afgesloten. Denk terug aan Dan Espinoza, gaat Amenadiel echt bij de politie, hoe gaat Linda om met de opvoeding en kan Ella haar duistere gedachtes achter zich laten?

Intiemer slotseizoen van Lucifer

Een aantal dingen weten we al wel zeker. Zo wordt het slotseizoen veel intiemer, waarbij het volledig draait om de hoofdpersonen. Zoals Dan een speciale aflevering kreeg gaandeweg seizoen 5B, zal ook Ella in het zesde seizoen haar eigen aflevering krijgen. Tijdens het schrijven van het laatste seizoen kwam de Black Lives Matter-beweging in gang. Doordat Lucifer deels een politieserie is, zal hier ook in een aflevering aandacht aan worden geschonken.

Niet alle verhaallijnen volledig afsluiten

Modrovich: “Het is niet mogelijk om iedere verhaallijn van alle hoofdpersonages volledig af te sluiten. We willen de kijkers een bevredigend slot geven, maar niet altijd alles dat ze willen. Dat zou namelijk teveel zijn. er moet wel een beetje bitterzoet over blijven. Een beetje verlangen en dichtbij de werkelijkheid blijven. Want in het echte leven kun je ook niet altijd alles volledig afsluiten.”

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Lucifer seizoen 6 op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?