Trailers

Makers Narcos maken nieuwe serie voor Netflix: The Mechanism

The Mechanism Netflix

Na het succes van Narcos werken de makers van deze Netflix Original aan een nieuwe serie in opdracht van de streamingdienst. The Mechanism moet het Narcos-gevoel oproepen, maar met een ander verhaal. In The Mechanism ligt de focus op de corruptie. De serie verschijnt 23 maart op Netflix.

Corruptieschandaal

De makers van Narcos, Elena Soares en José Padilha, toonden in hun eerste hitserie de drugsoorlog in Columbia op een zeer geslaagde wijze. In The Mechanism verfilmen ze het grootste corruptieschandaal van Brazilië. Daarvoor zijn ze dus weer de geschiedenisboeken ingedoken.

The Mechanism op Netflix

In The Mechanism draait het dus allemaal om corruptie. Vanaf 23 maart zal op Netflix te zien zijn hoe een kleine groep onderzoekers gevolgd wordt. Zij dachten bezig te zijn aan een doorsnee zaak tegen witwassers. Dat veranderde echter al snel, toen ze ontdekten op een groot corruptienetwerk te zijn gestuit. Hoe gaan de onderzoekers hier mee om, hoe ver durven ze te gaan in dit onderzoek? Ze willen graag het hoofd van het netwerk ontmaskeren, maar tegelijkertijd vrezen ze voor de enorme impact die het kan hebben. Niet alleen op hunzelf, maar ook op de andere betrokkenen bij het netwerk. Het zijn namelijk geen onbenullige personen, het reikt tot de hoogste regionen van de samenleving.

Netflix heeft The Mechanism losjes gebaseerd op dit waargebeurde corruptieschandaal. Hetzelfde gold min of meer voor Narcos en dat leverde de makers van de serie veel kritiek op vanuit bijvoorbeeld de familie van Pablo Escobar. Zij waren het niet eens met de manier waarop het verhaal verteld wordt. Het is echter geen documentaire, maar een serie. Toch zal vermoedelijk ook The Mechanism weer controversieel zijn, vanwege de gevoeligheid van de corruptiezaak in Brazilië. Vanaf 23 maart staan alle afleveringen van seizoen 1 op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.