Laatste nieuws over Netflix

Makers Russian Doll pitchen drie seizoenen bij Netflix

Russian Doll Netflix

Russian Doll is één van de meest verrassende series van de eerste maanden van 2019. De donkere komediereeks is voor het grootste deel afgerond, toch zijn er openingen om een vervolg te maken. Sterker nog, dat is altijd de intentie geweest van de makers.

Nadia en Alan in een tijdlus

Showrunner Lesly Headland en hoofdrolspeelster Natasha Lyonne spraken met The Hollywood Reporter over de serie. Russian Doll draait om Nadia, die na haar 36ste verjaardagsfeestje door een taxi wordt geschept en komt te overlijden. Pardoes staat ze echter weer in het toilet van het verjaardagsfeestje en beleeft ze de avond opnieuw. Nadia blijkt in een tijdlus terecht te zijn gekomen, maar ze heeft geen idee hoe dit is ontstaan. Gaandeweg de serie ontmoet ze Alan, die exact hetzelfde heeft. Maar hoe zijn de twee aan elkaar verbonden?

Project van zeven jaar

Headland, Lyonne en co-creator Amy Poehler zijn al zeven jaar bezig met Russian Doll. Het zeer ingewikkelde verhaal nam veel tijd in beslag en blijkt ook veel meer te omvatten dan het huidige seizoen. Lyonne: “We hebben Russian Doll bij Netflix gepitcht als een serie van drie seizoenen. En sinds dat moment zijn er nog zoveel gedachtes bijgekomen om het verhaal verder te vormen. Hopelijk zijn we in de gelukkige omstandigheid om de kans te krijgen om een volgend seizoen te maken. Het is voor het moment nog een vraag voor morgen, maar wij hebben voldoende ideeën.”

Blijft Russian Doll Nadia volgen?

“Het mooie aan de huidige tijd van televisie maken, is dat er zoveel mogelijkheden zijn. Onze ideeën variëren van een echte anthologie, tot het blijven volgen van Nadia. En misschien kan het wel allemaal.” Showrunner Headland vult aan. “Toen we de serie hebben gepitcht, was Nadia in alle drie de seizoenen aanwezig. Maar niet op een heel conventionele manier. Vooral omdat we wisten dat Nadia altijd het kloppend hart en de ziel van Russian Doll zou zijn.” Inmiddels ligt alles dus eigenlijk wel open. “We hebben veel geleerd van het eerste seizoen. Dingen die we niet hadden kunnen weten toen we aan de serie begonnen.” Of Russian Doll wordt verlengd, zal voor een groot deel afhangen van de kijkers. De ontvangst is in ieder geval erg goed, want de serie scoort op IMDb een 8,1.