Laatste nieuws over Netflix

Vervolg Making a Murderer verschijnt in oktober op Netflix

Making a Murderer Part 2 is op Netflix te zien vanaf 19 oktober. Dat heeft Netflix zojuist bekendgemaakt middels een korte video. Het tweede deel zal uit gloednieuwe afleveringen over de zaak van Steven Avery en Brendan Dassey bestaan.

Geruchtmakend

Making a Murderer verscheen eind 2015 als Netflix Original documentaire online en werd door zeer veel mensen bekeken. Iedereen had wel een mening over de bizarre zaak, waarin Avery werd beschuldigd en veroordeeld voor de moord op Theresa Halbach.

De documentaire gaf veel kijkers het gevoel dat Avery er werd ingeluisd door de politie uit Wisconsin. De Amerikaan had namelijk eerder al eens achttien jaar in de cel gezeten, maar werd vrijgelaten omdat hij helemaal niet schuldig bleek te zijn aan de verkrachting van Penny Ann Beernsten. Een gevoelige nederlaag voor de politie en zou dat de reden geweest zijn waarom Avery als schuldige werd aangewezen voor de moord op Halbach?

Making a Murderer Part 2 op Netflix

Making a Murderer Part 2 verschijnt 19 oktober op Netflix en dat is dus bijna drie jaar na het verschijnen van het eerste deel. Na afloop van het eerste deel waren er nog een hoop vragen, omdat Avery zich niet wilde neerleggen bij zijn veroordeling. Hij en een groep advocaten om hem heen bleven vechten om zijn onschuld te bewijzen. Het is een langslepende zaak en begin dit jaar maakte Netflix bekend dat de zaak ook na het afronden van het eerste deel is gevolgd door de camera’s.

Nog altijd is de zaak niet afgerond, al zijn er in de tussentijd wel veel ontwikkelingen geweest. Making a Murderer Part 2 zal deze ontwikkelingen ongetwijfeld laten zien. De rol van Dassey zal vermoedelijk groter zijn, omdat in het eerste deel te zien was hoe hij een verklaring aflegde, die zwaar woog in de beslissing van de rechter om Avery en Dassey zelf te veroordelen. De manier waarop die verklaring is afgenomen bij Dassey zorgde echter voor veel ophef. Welke gevolgen dat heeft voor de zaak zal vanaf 19 oktober te zien zijn in Making a Murderer Part 2, wat ook als seizoen 2 gezien mag worden, op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?