Laatste nieuws over Netflix

Making a Murderer-zaak opgelost? Man bekent moord op Teresa Halbach

De zaak rondom Making a Murderer lijkt een bijzondere wending te nemen. Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey zitten nog altijd vast voor de moord op Teresa Halbach. Er heeft nu echter een man de moord op de fotografe bekend.

Convicting a Murderer

Een man uit Wisconsin zit al in de gevangenis voor een andere moord, maar hij heeft nu de moord in 2005 op Teresa Halbach bekend. Dit nieuws is naar buiten gekomen via Newsweek. De verklaring zou gedaan zijn aan de filmmakers van de aanstaande documentaire Convicting a Murderer. Justitie in Wisconsin wil nog niet ingaan op de zaak en de naam van de man vrijgegeven tot ze zelf een volledige verklaring van hem hebben.

Verklaring op band na twintig maanden onderzoek

De verklaring aan de filmmakers staat op band, zo laat Shawn Rech weten aan Newsweek. “We hebben nog geen bevestiging van de legitimiteit van de verklaring. We voelen ons wel verantwoordelijk om alle mogelijke bewijsstukken te leveren aan justitie en juridische teams. We zijn twintig maanden bezig met de zaak en hebben een ondoorgrondelijke hoeveelheid informatie en bewijsmateriaal ontdekt dat ons naar de waarheid leidt. Ons onderzoek eindigt hier niet.”

Avery voor tweede keer onterecht vast?

Steven Avery heeft achttien jaar onterecht vastgezeten voor een eerdere zaak. DNA-materiaal zorgde er uiteindelijk voor dat duidelijk werd dat hij de dader niet was en kwam vrij. Terwijl de procedures liepen voor een forse schadevergoeding werd Avery opnieuw opgepakt. Ditmaal voor de mogelijke moord op Teresa Halbach. Velen zagen dit als een set-up van de politie. In de twee seizoenen van Making a Murderer werd de zaak volledig belicht. Nu komt er dus mogelijk een grote wending in de zaak.

Lees ook: Het Dossier Making a Murderer

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?