Laatste nieuws over Netflix

Manifest krijgt flinke tijdsprong voor allerlaatste afleveringen

In afwachten op de ultieme finale van Manifest heeft maker Jeff Rake al aardig wat informatie prijsgegeven. Eerder kwam al naar buiten dat hij er alles aan doet om alle verhaallijnen af te ronden, omdat hij niet in de Lost-fout wil verzanden. Nu laat de showrunner ook weten dat een tijdsprong komt.

Tweede tijdsprong

Het is niet voor het eerst dat er een tijdsprong zal zijn in Manifest. Na het derde seizoen werd de serie gecanceld door NBC, waarop Netflix de reeks overnam. Er werd een extra lang seizoen besteld van twintig afleveringen om het verhaal goed af te ronden. De eerste tien daarvan verschenen begin november en toen was er al een tijdsprong tussen het derde seizoen en het begin van het vierde seizoen. Nu komt er dus een tweede tijdsprong.

Hoe lang mag je rouwen?

“Bij de laatste tien afleveringen zal er weer een tijdsprong zijn, al zal dit korter zijn dan de twee jaar die we overbrugden tussen seizoen drie en vier. Wel zullen we een aantal maanden doorvliegen”, zo laat Rake weten aan Variety. “Dat brengt ook de vraag met zich mee ‘hoeveel maanden moet iemand wachten voor een rouwproces voorbij is en weer verder kan’.

Langere finale

In het proces van het laatste seizoen is Rake ook volledig vrij. “Netflix zei direct toen we aan de samenwerking begonnen dat wij ons niet verplicht moesten voelen om iets te veranderen. We stimuleerden ons om door te gaan met de show zoals we al deden. De fans van de serie waren het dus gewend dat we telkens met een kleine cliffhanger naar een reclameblok toewerkten. Daar hebben we dan ook niets aan veranderd. Het enige andere is de allerlaatste aflevering. Deze is langer, omdat we gewoon veel verhalen moeten afronden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?