Laatste nieuws over Netflix

Manifest-maker bespreekt seizoen 4B: “Niet eindigen zoals Lost”

Het vierde seizoen van Manifest is begonnen en we zijn nu al in afwachting op de resterende episodes. De opnames hiervan zijn net afgerond, waardoor de verwachting is dat de afleveringen medio 2023 te zien zullen zijn op Netflix. De maker is alvast ingegaan op seizoen 4B en heeft toegezegd dat er geen open eindjes open zullen blijven.

Lost had een probleem

Jeff Rake is de maker van de serie en heeft een heel duidelijk doel voor zichzelf gesteld. De bovennatuurlijke dramaserie past in een rijtje zoals Lost. Hoe goed deze serie ook werd beoordeeld, gaandeweg de seizoenen ontstond er een groot probleem. De makers hadden namelijk vooraf nooit nagedacht over de afloop van de serie en zo kwamen ze flink in de knoop. Rake wil dat dan ook heel anders aanpakken, zo laat hij weten in een uitgebreid interview met Variety.

Kijkers niet laten bungelen

Rake: “Series na Lost werden vaak verweten dat ze verhaallijnen hadden geopend, om kijkers vervolgens te laten bungelen en alle kanten uit te schieten. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd: ‘Dat gaan wij niet doen. Als we het einde van het verhaal niet halen omdat we gecanceld worden, dan is dat maar zo. Maar we werken toe naar de echte afloop’.”

Showbijbel als rode draad

Manifest werd na drie seizoenen gecanceld, waarop Netflix de serie reanimeerde. “Toen we het nieuws kregen dat we nog twintig afleveringen konden maken zijn we in de schrijverskamer bij elkaar gaan zitten.” Daar werd de showbijbel erbij gepakt, waarin iedere verhaallijn van ieder personage is weergegeven. “We hebben ons best gedaan om alle verhaallijnen in de twintig afleveringen te verwerken, zodat er echt afsluiting is. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?