Laatste nieuws over Netflix

Manifest seizoen 4: Alles wat we al weten

Het vierde seizoen van Manifest is in aantocht op Netflix. Nadat we sinds 1 augustus eindelijk aan de slag kunnen met Manifest seizoen 3 op Netflix, is de roep om het vierde seizoen nog groter geworden. Het goede nieuws is dat Manifest nog één keer terugkeert voor nieuwe afleveringen en een eerste deel van de opnames zijn zelfs al afgerond. In dit artikel vertellen we je alles wat we al weten over Manifest seizoen 4.

Manifest seizoen 4 is slotseizoen

Manifest keert nog één keer terug voor een nieuw seizoen. Daarmee is het verhaal van de bovennatuurlijke dramaserie een bijzondere geworden. De serie ging op 24 september 2018 van start bij NBC. Na drie seizoenen trok dat netwerk de stekker uit Manifest en was het over en uit voor de serie. Tot Netflix besloot de serie nieuw onderdak te bieden om het verhaal waardig af te kunnen sluiten.

Dat was goed nieuws voor de fans van Manifest, maar het zet maker Jeff Rake wel voor een grote uitdaging. Hij krijgt de taak om zijn nog drie geplande seizoenen om te zetten naar twintig afleveringen. Daarmee wordt de serie afgesloten. “Het einde zal helemaal niet veranderen. Ik ben er absoluut zeker van dat twintig afleveringen me genoeg tijd geven om het hele verhaal te vertellen zoals ik altijd al van plan was”, beloofde hij eerder al aan EW.

Manifest seizoen 4
Manifest seizoen 4

Het verhaal

Het vierde seizoen van Manifest maakt een grote tijdsprong. Josh Dallas, die verantwoordelijk is voor de rol van Ben, verklapte dat eerder al aan Netflix Life. “We beginnen het volgende seizoen twee jaar vanaf het punt waar we seizoen 3 waren geëindigd. Dus we zijn vooruitgegaan in de tijd.” Wat het exacte verhaal wordt van het slotseizoen is nog wat onduidelijk.

De synopsis die Netflix geeft voor Manifest seizoen 4 luidt als volgt: “Toen Montego Air Flight 828 veilig landde na een turbulente maar routinevlucht, waren de bemanning en passagiers opgelucht. Maar in die paar uur was de wereld vijf jaar ouder geworden – en hun vrienden, families en collega’s, hebben na rouw om hun verlies de hoop opgegeven en gingen verder.”

“Nu, geconfronteerd met het onmogelijke, krijgen ze allemaal een tweede kans. Maar naarmate hun nieuwe realiteit duidelijk wordt, ontvouwt zich een dieper mysterie en sommige van de teruggekeerde passagiers beseffen al snel dat ze een grotere taak hebben dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.”

Cast Manifest seizoen 4

Doordat NBC ervoor koos om Manifest te cancellen, had dat ook gevolgen voor de cast van de serie. Volgens Deadline verliepen de contracten van de cast per juni 2021. Gelukkig koos een groot deel er in september voor om een nieuw contract te ondertekenen. Daardoor is het grootste deel van de cast behouden gebleven voor het vierde seizoen. De cast op een rijtje:

  • Melissa Roxburgh als Michaela Stone
  • Josh Dallas als Ben Stone
  • J. R. Ramirez als Jared Vasquez
  • Luna Blaise als Olive Stone
  • Parveen Kaur als Saanvi Bahl
  • Matt Long als Zeke Landon
  • Holly Taylor als Angelina Meyer
  • Ty Doran als Cal Stone
  • Daryl Edwards als Robert Vance

Voor het vierde seizoen zijn een paar castleden gepromoveerd tot vaste gezichten. Zo wordt onder meer de rol van Vance groter. Daarnaast maken we ook kennis met een aantal nieuwe karakters, al zal hun rol niet al te groot zijn.

Manifest vierde seizoen
Manifest vierde seizoen

Opnames vierde seizoen Manifest

Het vierde seizoen van Manifest wordt in twee delen geknipt. In totaal kunnen we rekenen op twintig nieuwe afleveringen. De eerste tien daarvan zijn al volledig opgenomen. De productie daarvan werd in november 2021 gestart en duurde in totaal vijf maanden. De opnames van de slotafleveringen zijn in juli 2022 gestart en momenteel in volle gang.

Wanneer komt Manifest seizoen 4 op Netflix?

De grote vraag is: Wanneer komt Manifest seizoen 4 op Netflix? Zoals eerder geschreven wordt het vierde deel van Manifest in twee stukken geknipt. Veel fans hadden het idee dat het eerste deel op 28 augustus zou verschijnen. Niet voor niets gaat het om vlucht 828. Dat gaat echter niet gebeuren.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het eerste deel van Manifest seizoen 4 in november van 2022 op Netflix staat. Naar alle waarschijnlijkheid gaat gekozen worden voor een andere belangrijke dag voor fans van Manifest. Gedacht wordt namelijk aan 4 november en dat is dé datum waarop Flight 828 terugkeerde op aarde.

Eerste beelden Manifest seizoen 4

Veelgestelde vragen of Manifest

Komt er een Manifest seizoen 4 op Netflix?

Zeker! Het vierde seizoen van Manifest is in aantocht op Netflix. Maker Jeffrey Rake verklapte al eens dat de release op het programma staat voor in november 2022.

Hoeveel afleveringen telt Manifest seizoen 4?

Het vierde seizoen van Manifest telt in totaal twintig afleveringen. Dat is meer dan de voorgaande seizoenen. Het eerste seizoen telde zestien afleveringen en daarna werd het dertien afleveringen per seizoen.

Komt er ook een Manifest seizoen 5 op Netflix?

Nee, helaas. Een vijfde seizoen van Manifest gaat er niet komen. Rake krijgt de kans zijn serie een waardig afscheid te geven en dat doet de maker met twintig laatste afleveringen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?