Laatste nieuws over Netflix

Mark Hamill (Luke Skywalker) in nieuwe Flanagan-horrorserie op Netflix

Mark Hamill is de meest opvallende naam in de cast van The Fall of the House of Usher. Dit wordt de nieuwe horrorserie van Mike Flanagan, eerder al op Netflix verantwoordelijk voor The House of Hill House, The House of Bly Manor en Midnight Mass.

Edgar Allan Poe

Momenteel is The Midnight Club in de afrondende fase en werkt Flanagan alweer aan zijn vijfde serie voor Netflix. The Fall of the House of Usher zal worden gebaseerd op de werken van Edgar Allan Poe. Dit is een kort verhaal dat Poe geschreven heeft in 1839. Het behandelt thema’s als gekte, familie, isolatie en identiteit. De Amerikaanse schrijver werd slechts veertig jaar, maar heeft wel grote invloed gehad. Zijn verhalen werden geroemd in het horror- en fantasygenre. Daarbij was hij de grondlegger van het detectivegenre met zijn drie verhalen over Auguste Dupin. Sir Arthur Conan Doyle heeft Poe dan ook genoemd als inspiratiebron voor onder meer The Houd of the Baskervilles, één van de Sherlock Holmes-verhalen met een flink horrorrandje.

Negentien castleden bekendgemaakt

De cast van The Fall of the House of Usher heeft negentien leden en de meest bekende daarvan is dus Mark Hamill. Hij speelde in de Star Wars-films de iconische rol van Luke Skywalker. Andere bekende gezichten zijn Frank Langella (The Trial of the Chicago 7) en Carla Gugino die ook in de eerste twee series van Flanagan op Netflix te zien was. Mark McDonnell, Carl Lumbly, Henry Thomas, Samantha Sloyan, T’nia Miller, Rahul Kohli, Kate Siegel, Sauriyan Sapkota, Zach Gilford, Katie Parker, Michael Trucco, Malcolm Goodwin, Crystal Balint, Kyliegh Curran, Paola Núñez, Aya Furukawa, Matt Biedel, Daniel Jun, Ruth Codd, Robert Longstreet en Annabeth Gish maken de cast compleet. The Fall of the House of Usher zal uit acht afleveringen bestaan, de opnames staan gepland voor 2022. De serie staat dus met potlood ingetekend voor 2023.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?