Laatste nieuws over Netflix

Méér Peaky Blinders op komst met spin-offs: “Slechts het begin”

Peaky Blinders seizoen 6 gaat vandaag in première op de BBC en komt hoogstwaarschijnlijk over een paar maanden naar Netflix. Daarna wordt er nog een film gereleaset, zo weten we al, maar is dat dan het einde van het verhaal?

Wachten (op Peaky Blinders) duurt lang

Door de coronapandemie heeft het erg lang geduurd, maar het zesde seizoen van Peaky Blinders krijgt vandaag eindelijk zijn aftrap. Het verhaal van Tommy Shelby is op weg naar een climax, al speelt tante Polly daarin helaas geen rol. Actrice Helen McCrory kwam immers een jaar geleden te overlijden…

Seizoen 6 is niet het absolute einde van Peaky Blinders, want er wordt óók nog een afsluitende film gemaakt. Het slechte nieuws is echter… de opnames ervan zullen pas in 2023 beginnen. Is het daarna dan écht over en sluiten voor de Britse bende? Het lijkt er niet op…

“Einde van het begin”

Volgens Steven Knight, de geestelijk vader van Peaky Blinders, kan de film namelijk het startsein betekenen van een aantal spin-offs! In gesprek met EW vertelt de filmmaker: “De film is geen hard einde, maar het einde van het begin.” Hij kan nog geen details geven: “De spin-offs zijn namelijk afhankelijk van de structuur van de film, maar ze zullen zich sowieso in hetzelfde universum afspelen!”

Volgens Knight moeten we nog ongeveer 18 maanden wachten op de film, die dus een releasewindow van ‘eind 2023’ heeft. Waar de spin-offs over gaan is nog onbekend en die vraag zorgt voor een hele hoop speculatie op het internet. Zou Grace Shelby (Annabelle Wallis) een eigen serie krijgen? Of Alfie Solomons (Tom Hardy) misschien? Er zijn een hele hoop personages om uit te kiezen, dat is wel duidelijk.

Wanneer komt Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix?

Vandaag vindt de aftrap van Peaky Blinders seizoen 6 dus plaats op de BBC, maar daar hebben wij Nederlanders vrij weinig aan. Wij wachten op de Netflix-release, maar wanneer vindt die precies plaats? Gaan we op de eerdere seizoenen af, dan kunnen we wel een indicatie geven: medio april is het meest waarschijnlijk! Nog maar eventjes geduld dus!

 Peaky Blinder seizoen 6: Alles wat we al weten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?