Laatste nieuws over Netflix

De meest bekeken films, series en documentaires op Netflix

Meest bekeken titels op Netflix

Sinds enige tijd geeft Netflix van grote producties door hoeveel miljoenen kijkers er naar hebben gekeken. Een totaal beeld is er dus niet, maar het geeft wel een leuke indicatie wat de meest bekeken films, series en documentaires op Netflix zijn.

Appels en peren

We geven er wel gelijk een waarschuwing bij, want in veel gevallen zijn de cijfers lastig in te schatten. Het is behoorlijk appels met peren vergelijken. Want Netflix geeft van sommige titels door hoeveel mensen er in de eerste week hebben gekeken en van andere weer hoevaak de serie na een maand is bekeken. En dan wisselt het ook nog of ze de hele serie, slechts een aflevering hebben gezien of minimaal zeventig procent van een film. Toch is het een aardige indicatie.

105 miljoen voor Orange is the New Black

Het levert daarnaast hele grappige cijfers op. Zo hebben liefst 105 miljoen (!!) huishoudens minimaal één aflevering van Orange is the New Black gekeken. Van de Netflix Originals waar Netflix de cijfers van naar buiten heeft gebracht, staat 6 Underground bovenaan. Deze heftige actiefilm met Ryan Reynolds is in de eerste maand 83 miljoen keer bekeken.

Bird Box beste na een week

In onderstaande lijst variëren de genoemde cijfers op twee punten. Of het is een totaalcijfer een maand na release óf een week na de release. Kijk je naar die tweede categorie, dan deed Bird Box het fantastisch. De hype rondom deze film zorgde voor een total van 45 miljoen kijkers in de eerste zeven dagen.

Meest bekeken Netflix Originals

Kijkers
1 6 Underground 83M*
2 The Witcher 76M*
3 Murder Mystery 73M*
4 Stranger Things (seizoen 3) 64M*
5 You (seizoen 2) 54M*
6 Triple Frontier 52M*
7 The Perfect Date 48M*
8 The Umbrella Academy 45M*
9 Bird Box 45M**
10 The Highwaymen 40M*
11 Our Planet 40M*
12 Unbelievable 32M*
13 Always Be My Maybe 32M*
14 Dead To Me 30M*
15 The Irishman 26M**
16 El Camino: A Breaking Bad Movie 25M**
17 When They See Us 23M*
18 Fyre 20M*
19 Elite 20M*

* In de eerste vier weken na release
** In de eerste zeven dagen na release