Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 1

Het nieuwe jaar heeft de lijst met meest populaire titels op Netflix compleet overhoop gegooid. De kerstboom is opgeruimd en tegelijkertijd verdwenen ook de kerstfilms en -series uit de lijst. Daarvoor in de plaats veel nieuwe series.

Bridgerton onbedreigd aan kop

Het kerstcadeau van Netflix staat nog wel onbedreigd op de eerste plaats, Bridgerton wordt namelijk massaal bekeken. Wel zijn er vijf nieuwe series in de lijst te noteren, waarvan liefst drie in de top-4. Het gaat om het derde seizoen van Cobra Kai, het slotseizoen van Modern Family en het nieuwe Equinox.

Get Out

Verderop in de lijst vinden we ook het slotseizoen van Sabrina en de Mexicaanse thrillerserie Monarca. De enige film die zich in de lijst heeft weten te werken is een horortitel: Get Out.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Bridgerton (-)
  • De romantische dramaserie Bridgerton neemt ons mee naar de hechte broers en zussen van de familie Bridgerton. Ze zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
 2. Cobra Kai (nieuw)
  • Het nieuwe jaar werd geopend met een nieuw seizoen van Cobra Kai. The Karate Kid is een legendarische filmreeks. Tientallen jaren later werd dit nieuw leven ingeblazen en het heeft een heerlijke serie opgeleverd.
 3. Modern Family (nieuw)
  • Het is afscheid nemen van de families Pritchett en Dunphy. Het slotseizoen van één van de meest populaire sitcoms van deze eeuw is verschenen en daarin worden alle verhaallijnen uiteraard met een flinke lach afgesloten.
 4. Equinox (nieuw)
  • De Deense thrillerserie Equinox brengt je naar het puntje van de bank. Astrid wordt gekweld door visioenen sinds de verdwijning van haar zus en haar klasgenoten 21 jaar geleden. Ze start een onderzoek dat een duistere waarheid blootlegt.
 5. The Queen’s Gambit (-1)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.
 6. We Can Be Heroes (+5)
  • Nadat buitenaardse vijanden de superhelden van de aarde hebben ontvoerd, moeten hun kinderen op bevel van de overheid onderduiken op een geheime locatie. Maar de razend slimme tiener Missy Moreno is vastbesloten om haar superheldvader Marcus Moreno te redden. Missy spant met de andere superkids samen tegen hun mysterieuze overheidsbabysitter, mevrouw Granada, om aan haar te ontsnappen.
 7. Tiny Pretty Things (-4)
  • Neveah krijgt een uitgelezen kans om zichzelf te bewijzen op een eliteballetschool. Het duurt echter niet lang tot de talentvolle danseres erachter komt dat ze in een keiharde en valse wereld terecht is gekomen. Want wat is er nou precies gebeurd met haar voorganger Cassie?
 8. Chilling Adventures of Sabrina (nieuw)
  • Het slotstuk is daar van Sabrina. In het universum van Riverdale werd dit iconische personge gelanceerd. Op haar zestiende verjaardag stond ze voor de keuze tussen haar vrienden en de hekserij. Vier seizoenen verder komt het tot een ontknoping.
 9. The Midnight Sky (-7)
  • George Clooney is na jaren terug in de hoofdrol en moet voor een groot deel de wereld zien te redden. Ver in de toekomst is hij de laatst achtergebleven man op een controlepost, tot hij een klein meisje ontdekt. Samen moeten ze contact zien te leggen met de ruimte, want veilig landen zit er niet meer in.
 10. Virgin River (-5)
  • Melinda Monroe wil opnieuw beginnen. Na een aantal zware jaren is ze toe aan een nieuw begin en zo komt ze via een advertentie terecht in het stadje Virgin River. Het duurt niet lang tot ze erachter komt dat het in het stadje minder rustig is dan ze dacht. Dan wordt ze ook nog eens verliefd en blijkt die relatie gecompliceerd te worden.
 11. The Crown (-4)
  • Het Britse koningshuis gaat een nieuwe periode in, waarbij de vrouwen de regie volledig overnemen. Thatcher bestuurt het politieke landschap, terwijl Diana haar intrede doet als nieuw gezicht in het koningshuis. Het levert een spetterend seizoen op van The Crown.
 12. The Legend of Korra (-6)
  • Met De Legende van Korra is de opvolger van Avatar veschenen. Zeventig jaar na de gebeurtenissen uit de originele reeks worden we meegenomen naar Korra. De tiener van de Zuiderlijke Waterstam moet nog een element onder controle krijgen.
 13. Mystic (+1)
  • Met Mystic heeft Netflix een ware familieserie te pakken. We volgen Issie die na het verlies van haar vader besluit om Londen te verruilen voor Kauri Point. Daar krijgt ze visioenen van een paard en komt ze terecht bij een stal waar nieuwe avonturen op haar staan te wachten.
 14. Monarca (nieuw)
  • Ana María keert na 20 jaar terug naar Mexico om de leiding te nemen over het tequila-imperium van haar familie, dat ten onder dreigt te gaan door corruptie en geheimen.
 15. Fast & Furious 8 (-7)
  • Het lijkt erop dat de leden van het team eindelijk normale levens kunnen leiden, maar dan verleidt een mysterieuze vrouw Dom om terug te keren naar het misdaadleven en zijn vrienden te bedriegen. Daar laten zij het niet bij zitten.
 16. Undercover (-1)
  • De Undercover-agenten zijn verder gegaan met hun werk en staan alweer voor een grote nieuwe vangst. Maar ondertussen zit Ferry in de gevangenis. Het is hem duidelijk geworden wat er allemaal is gebeurd en hij zint dan ook op wraak.
 17. El Desorden Que Dejas (-1)
  • Een jonge vrouw verkast met haar ietwat eigenaardige vriend naar een kleine stad om les te gaan geven op een school. Zelf heeft ze al zorgen genoeg, zo probeert ze de dood van haar moeder nog altijd te verwerken. Maar ze ontdekt dat de lerares die ze opvolgt onder dubieuze omstandigheden is overleden. En is haar eigen leven nu ook in gevaar?
 18. Get Out (nieuw)
  • Get Out is één van de beste horrorfilms van de afgelopen jaren. De zwarte Chris is nerveus om de ouders van zijn witte vriendin te ontmoeten op hun landgoed. Ze lijken aardig, maar geven hem de kriebels.
 19. The Walking Dead (+1)
  • Seizoen 10 alweer van één van de meest succesvolle series van het afgelopen decennium. De veelbesproken cast is aan veel wijzigingen onderhevig, maar nog altijd moet de strijd worden aangegaan met de dolende.
 20. The Ripper (-2)
  • Leeds, Bradford en Manchester werden in de jaren’70 en begin jaren’80 in de greep gehouden door The Yorkshire Ripper. Hij bleef lang uit de greep van de politie en vermoordde liefst dertien vrouwen. Hoe kon hij zo lang vrij rondlopen?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?