Populair op Netflix

De 20 populaire op Netflix: Romantiek in Parijs en dubbele spion voeren boventoon

Emily in Paris heeft de eerste plaats overgenomen in de lijst van de 20 meest populaire titels op Netflix. Tijdens het kerstweekend wist Glass Onion nog net voor te blijven, maar de romantische serie is gestegen van de tweede naar de eerste plaats.

Wednesday onverminderd groot succes

Glass Onion is zelfs gezakt naar de derde stek, want Charlie Cox weet met zijn serie Treason veel indruk te maken. Is er een dubbelspion of niet? De film Zwanger & Co en het onverminderde succes van Wednesday maken de top-5 compleet. The Recruit – vorige week nog derde – is hierdoor gezakt naar de zesde plaats.

Flinke stijgers

In de lijst zijn veel stijgers te vinden. Zo is Roald Dahl’s Mathilda liefst acht plaatsen opgeklommen en weet ook The Witcher: Blood Origin terrein te winnen. Er zijn ook nieuwkomers in de lijst te vinden zoals Silverstar, White Noise, Rise of Empires: Ottoman, de horrorfilm Spell en de interactieve serie Kaleidoscope.

Buzz rondom titels

Iedere dinsdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Emily in Paris (+1)
  • Marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago vindt haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur, waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren.
 2. Treason (nieuw)
  • De mooie toekomst van een adjunct-hoofd van MI6 neemt een nare wending wanneer het weerzien met een Russische spionne hem dwingt zijn hele leven in twijfel te trekken.
 3. Glass Onion: A Knives Out Mystery (-2)
  • De wereldberoemde detective Benoit Blanc reist naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een miljardair en zijn bonte vriendengroep zijn betrokken.
 4. Zwanger & Co (nieuw)
  • Terwijl haar vader en nicht genieten van het ouderschap, kiest een alleenstaande verloskundige voor zwangerschap via een zaaddonor. Dan ontmoet ze de man van haar dromen.
 5. Wednesday (-)
  • Wednesday Addams is slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. Ze onderzoekt een reeds moorden terwijl ze nieuwe vrienden maakt op de Nimmermeer Academie.
 6. The Recruit (-3)
  • Een jonge advocaat van de CIA belandt halsoverkop in de gevaarlijke wereld van internationale spionage als een voormalige aanwinst geheimen van het bureau dreigt te onthullen.
 7. Roald Dahl’s Mathilda: de Musical (+8)
  • Een meisje met een scherpe geest en een levendige fantasie durft voor zichzelf op te komen en weet haar levensverhaal op wonderbaarlijke wijze te veranderen. Maak kennis met Mathilda.
 8. Alice in Borderland (-2)
  • Een doelloze gamer en zijn twee vrienden zitten in een parallelle versie van Tokio, waar ze moeten strijden in een reeks sadistische games om te overleven.
 9. The Witcher: Blood Origin (+3)
  • Meer dan duizend jaar vóór de gebeurtenissen van The Witcher gaan zeven outcasts in een elfenwereld samen een bloedige strijd aan tegen een onstuitbare macht.
 10. The Blacklist (+1)
  • Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt. Uiteraard werkt hij met een dubbele agenda…
 11. Silverstar (nieuw)
  • Het vurige jonge paard Silvester, zoon van Whitestar, ontmoet zijn gelijke in Esmee, een dappere puber die los wil breken om haar eigen pad te volgen.
 12. White Noise (nieuw)
  • Deze absurdistische komedie van de voor een Oscar genomineerde filmmaker Noah Baumbach gaat over een familie die worstelt met liefde, dood en een giftige wolk.
 13. Harry & Meghan (-3)
  • Deze zesdelige docureeks toont de kwetsbare kant van de relatie tussen Prince Harry en Meghan Markle, van hun eerste verliefdheid tot de dag dat ze besloten het Britse koningshuis te verlaten. De serie bevat interviews met vrienden en familie, en historici en journalisten die uitleggen wat de rol van de media in het alles is geweest.
 14. Rise of Empires Ottoman (nieuw)
  • Serie over Ottoman Sultan Mehmed II, ofwel ‘Mehmet de Veroveraar’, die de Bizantijnse hoofdstad Constantinopel overnam en daarmee geschiedenis schreef.
 15. Lakeview Terrace (-7)
  • Deze spannende thriller gaat over de Mattsons die in hun droomhuis in Los Angeles gaan wonen, en worden lastiggevallen door hun buurman met wie een steekje los is.
 16. Spell (nieuw)
  • Een advocaat raakt betrokken bij een vliegtuigongeluk en ontwaakt op de zolder van een hoodoobeoefenaar. Voor het rijzen van de bloedmaan moet hij zien weg te komen.
 17. Firefly Lane (-3)
  • De veertigers Tully en Kate zijn hartsvriendinnen die elkaar al sinds hun tienerjaren door dik en dun steunen. Ze laten niets en niemand tussen hen in komen.
 18. I Am a Killer (-)
  • In deze documentaire vertellen terdoodveroordeelde gevangenen vanuit hun eigen perspectief over de moorden die ze pleegden.
 19. Kaleidoscope (nieuw)
  • Een meesterdief en zijn team ondernemen een epische en complexe roofoverval die 7 miljard dollar moet opleveren, maar verraad, hebzucht en andere gevaren ondermijnen hun plan.
 20. Manifest (-)
  • Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?