Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 10

Met gierende banden is Formula 1: Drive to Survive de lijst binnengevlogen. Met de Max-gekte in ons land is het geen verrassing dat de documentaire gelijk naar de eerste plaats is opgerukt.

Veel jagers op de kust

Daarmee is Narcos: Mexico de eerste plaats kwijt en er zijn nog meer jagers. Altered Carbon komt namelijk binnen op de derde plaats, Better Call Saul is opgeschoven naar plaats drie en ook I Am Not Okay With This heeft een forse sprong gemaakt. Misschien nog wat onder de radar, maar ook de Spaanse serie Toy Boy is nieuw in de lijst.

De Top-10 invloed op de Top-20

Vanaf deze week geeft Netflix dagkoersen weer van de meest bekeken titels van de afgelopen 24 uur. Het geeft nog een beter beeld van welke titels er veel worden bekeken, al zit er wel een addertje onder het gras. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, want dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie.

Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Formula 1: Drive to Survive (nieuw)
  • In opmaat naar een nieuw Formule 1-seizoen begint Drive to Survive stilletjesaan een prachtige traditie te worden. Het tweede seizoen is net zo spetterend als het debuut, met een aantal bijzondere afleveringen. Uiteraard zijn er weer de scheldpartijen van Günther Steiner, maar de focus ditmaal ligt veel meer op bijvoorbeeld Mercedes tijdens de rampzalige race in Duitsland. En de dood van Anthoine Hubert tijdens het weekend in Spa maakt op de paddock diepe indruk.
 2. Narcos: Mexico (-1)
  • Inmiddels is Narcos één van de steunpilaren van Netflix, want de Colombiaanse seizoenen meegerekend zijn we al toe aan het vijfde seizoen. Het Guadalajara Kartel staat nog altijd fier overeind, maar daar wil de DEA nu echt snel een einde aan maken. En ze willen ook nog eens wraak op Felix Gallardo.
 3. Altered Carbon (nieuw)
  • Een serie waarin het hoofdpersonage zomaar volledig wordt veranderd, dan kan uiteraard alleen in een sci-fi serie. Altered Carbon is daarvoor de uitgelezen reeks, want lichamen zijn inmiddels niets meer of minder dan een omhulsel voor een chip. Zo is Joel Kinnaman vervangen door Anthony Mackie.
 4. Better Call Saul (+2)
  • De prequel van Breaking Bad nadert de ontknoping. Het vijfde seizoen is wekelijks te zien en dit is het voorlaatste seizoen. Jimmy McGill is inmiddels Saul Goodman geworden en hij moet zich als advocaat laten gelden.
 5. Locke & Key (-3)
  • De familie Locke wordt opgeschrikt door een vreselijke moord. De vader wordt in zijn eigen huis neergeschoten en de moeder besluit met haar drie kinderen te vertrekken. En wel naar het geboortehuis van hun vader: Keyhouse. Daar begint echter pas echt de ellende, want wat is er allemaal aan de hand in het huis waar sleutels de meest vreemde dingen doen?
 6. After (-3)
  • Tessa begint vol grote ambities voor haar toekomst aan haar eerste semester op de universiteit. Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott ontmoet valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin?
 7. I Am Not Okay With This (+11)
  • De makers van Stranger Things en The End of the F***ing World hebben hun krachten gebundeld om de comic I Am Not Okay With This te verfilmen. Een opgroeiend tienermeisje worstelt met het leven, maar dat wordt nog veel erger zodra ze superkrachten blijkt te bezitten waar ze maar moeilijk mee om kan gaan.
 8. Spider-Man: Far From Home (nieuw)
  • Marvel-titels gaan dan wel allemaal naar Disney+, toch zijn er nog lopende deals met Netflix waardoor Spider-Man: Far From Home op de streamingdienst is verschenen. De superheldenfilm is het vervolg op Spider-Man: Homecoming en speelt zich direct af na Avengers: The Endgame
 9. The Stranger (-2)
  • Je wordt in een pub aangesproken door een vreemdeling, die de meest bizarre beweringen doet over je vrouw. Eerst neem je het niet serieus, tot het begint te knagen. En als jij je vrouw ermee confronteert, blijkt het allemaal waar te zijn. The Stranger zet het leven van mensen totaal op hun kop, maar wat is het achterliggende verhaal? Dat wordt duidelijk in deze Harlan Coben-thriller.
 10. When Calls the Heart (-6)
  • De romantische dramaserie When Calls the Heart is onverminderd populair en de komst van het zesde seizoen werd dan ook opnieuw zeer enthousiast ontvangen. Inmiddels is er heel wat gebeurd in het eerder zo rustige dorpje. Belangrijke personages zijn komen te overlijden en het zesde seizoen werd ook onderbroken door de werkelijkheid. Actrice Lori Loughlin (Abigail Stanton) werd uit de serie geschreven doordat ze met justitie in aanraking kwam. Het heeft de serie nog niet aan kracht ingeboet.
 11. Love is Blind (+1)
  • In Nederland kennen we Married at First Sight. Een afgeleide van dit concept is Love is Blind, waar een vleugje van The Bacheler in is verwerkt. Drie weken lang is de Netflix-show te zien waar mensen met elkaar in gesprek gaan zonder elkaar te zien. En pas wanneer er een huwelijksaanzoek is gedaan, krijg je elkaar te zien.
 12. The Blacklist (-7)
  • Red en Elizabeth houden de kijkers nog altijd in hun greep. Inmiddels is het zesde seizoen op Netflix verschenen. Waar Elizabeth ooit als broekje begon bij de overheid en Red binnenstapte als topcrimineel die samen wilde werken om andere criminelen op te pakken, zijn de twee inmiddels heel wat verder. En maken ze nog altijd jacht op het kwaad.
 13. To All the Boys: P.S. I Still Love You (-5)
  • Het grote succes van To All The Boys I’ve Loved Before zorgde ervoor dat ook het tweede en derde boek worden verfilmd. Deel twee is er nu waarin Lara Jean de vriendin is van Peter. Aan alle dramatiek zou een einde moeten zijn máár er duikt een oude vlam op.
 14. Toy Boy (nieuw)
  • Zeven jaar zit Hugo in de gevangenis, tot er opeens een advocate voor zijn cel staat. De voormalig stripper is veroordeeld voor moord, want na een nacht feesten werd hij wakker naast een dode man. Het bleek de man te zijn van de vrouw die hem had ingehuurd. Hugo kan zich niets heugen van de nacht, maar is er zeker van dat hij geen moordenaar is. De zoektocht naar de waarheid is geopend.
 15. Vikings (+1)
  • De historische reeks is bezig aan het zesde en laatste seizoen, waarna Netflix recent aankondigde een spin-off te maken die honderd jaar later in de geschiedenis zal afspelen. Nu zijn alvast vijf seizoenen verschenen met vikinghoofdman Rafnar Lothbrok in de hoofdrol. Hij probeert de macht te krijgen over Groot-Brittannië.
 16. Ragnarok (-7)
  • Een Noorse Original-serie brengt oude mythes samen met een groep jongeren. In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De wereld verandert en sommigen beweren dat we op weg zijn naar een nieuwe Ragnarok. Tenzij iemand op tijd ingrijpt.
 17. Cable Girls (-1)
  • De Spaanse dames zijn terug voor het vijfde seizoen. Dit is het slotseizoen dat in twee delen is geknipt, dus voor het ultieme slotstuk is het nog even wachten. Een kleine eeuw geleden speelt het verhaal zich af tussen vier telefoonreceptionisten met zeer wisselende achtergronden. En juist dat zorgt voor een boeiend schouwspel.
 18. Grace and Frankie (-1)
  • De twee tegenpolen zijn per seizoen dichterbij elkaar gekomen, al leek er aan het einde van het vijfde seizoen even een kink in de kabel. Grace is opnieuw getrouwd en Frankie moet alleen verder in het strandhuis. Het blijkt uiteraard van korte duur, want de twee vinden elkaar terug mét een nieuw bedrijfsplan!
 19. Babies (-5)
  • Wat gaat er om bij je baby in zijn eerste levensjaar? Wat voor effect heeft een bepaalde opvoeding en hoe kijkt de wetenschap hiernaar? De documentaire Babies geeft hier een zeer boeiend inzicht in, waarin vijftien gezinnen worden gevolgd die allemaal hun eigen opvoeding hanteren.
 20. Night on Earth (-5)
  • Our Planet maakte in 2019 veel indruk en de makers zijn nu opnieuw aan de slag gegaan. Hoe ziet de wereld er in de nacht eigenlijk uit? Dat was het vertrekpunt voor Night on Earth, met opnieuw fabelachtig mooie beelden van de natuur.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?