Populair op Netflix

Dit zijn de 20 meest populaire titels op Netflix in week 10

Een verschuiving op het podium van de lijst met meest populaire titels op Netflix. Ginny & Georgia is opgeschoven van het brons naar het goud. Zo moet New Amsterdam het even doen met zilver, waar de Franse actiethriller Sentinelle het podium op is gevlogen.

Stijger van de week

Zo moet Behind Her Eyes het doen met de vierde plaats, vlak voor een nieuwe filmbinnenkomer: Despicable Me 3. Snelste stijger deze week is The Bold Type. Deze dramaserie is zes plaatsen opgeklommen van twaalf naar zes. De omgekeerde route bewandelden Capitani en Age of Samurai.

Gaat The Queen’s Gambit ons verlaten?

De Luxemburgse serie verloor zes plaatsen, Age of Samurai kelderde werkelijkwaar liefst tien plaats naar stek zestien. Opvallend is dat The Queen’s Gambit na ruim een half jaar moet vrezen om de lijst der lijsten te verlaten. De Limited Serie staat op de twintigste plaats.

Wekelijkse series

Deze week is in de Verenigde Staten het televisieseizoen ook weer op gang gekomen. Dat zorgt ervoor dat ook op Netflix wekelijkse series, die tegelijk lopen met de uitzendingen in Amerika, weer verschijnen. Riverdale en Snowpiercer waren als eerste aan de beurt en duiken uiteraard ook gelijk weer op in de lijst.

Buzz rondom titels

Iedere donderdag brengen we de 20 meest populaire titels van de week. We geven gelijk toe, de onderstaande lijst is geen hogere wetenschap. Net zoals lijstjes natuurlijk altijd onderhevig zijn aan discussie. Door het zoekgedrag van bezoekers op onze site, de buzz rondom titels op de social media, de aandacht die titels genereren in de media, de dagelijkse top-10 die Netflix weergeeft en de (hoeveelheid) cijfers die uitgedeeld worden op beoordelingssites zoals IMDb ontstaat een heel goed beeld.

Daarnaast geeft Netflix tegenwoordig een dagelijkse top-10. Deze lijst fluctueert extreem, doordat het slechts een zeer globaal beeld geeft. Het gaat namelijk om slechts twee minuten die van iedere titel is aangezet, wat dus puur het aantal kijkers weergeeft en niet zo zeer de populariteit. Toch is het weer een extra flintertje aan informatie voor een zo accuraat mogelijke lijst.

De 20 populairste titels van dit moment:

 1. Ginny & Georgia (+2)
  • Ginny is vijftien jaar oud en heeft het niet zo op haar dertigjarige moeder. Ze verhuizen van plaats naar plaats en nu staan Ginny, haar moeder Georgia en haar broertje Austin voor een nieuw avontuur in het noorden. Een nieuwe plek brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee.
 2. New Amsterdam (-1)
  • Een echte ziekenhuisserie heeft Netflix bereikt en zelfs twee seizoenen tegelijk. De excentrieke Dr. Max Goodwin neemt als directeur het roer over in Amerika’s oudste ziekenhuis en schopt tegen heilige huisjes om de levens van patiënten te redden.
 3. Sentinelle (nieuw)
  • Gewezen Bondgirl Olga Kurylenko heeft de pittige hoofdrol in deze thriller. De militair Klara heeft in haar werk al een zware tijd achter de rug, privé wordt dat nog erger als haar jongere zus wat wordt aangedaan. Tijd om de dader op te sporen en vooral wraak te gaan nemen.
 4. Behind Her Eyes (-2)
  • Met Tom Bateman in de hoofdrol als baas David, neemt Behind Her Eyes ons mee in het verhaal van schrijfster Sarah Pinborough. We zien hoe een alleenstaande moeder verstrikt raakt in een psychologisch spel. Terwijl ze een affaire begint met haar baas, wordt ze vrienden met zijn vrouw.
 5. Despicable Me 3 (nieuw)
  • Een rustig leventje zit er nog altijd niet in voor Gru en de meisjes Margo, Edith en Agnes. Samen met de Minions moeten ze nu zien af te rekenen met Bathazar Bratt, een verknipte jaren’80 rocker. En Gru krijgt hulp uit onverwachte hoek en nog wel vanuit zijn eigen familie.
 6. The Bold Type (+6)
  •  Jane, Kat en Sutton werken samen op de redactie van een magazine voor vrouwen: Scarlet. Dat loopt echter lang niet altijd op rolletjes, want de drie meiden lopen tegen problemen aan op hun werk die al snel ook te maken krijgen met hun privéleven. En geheime affaires zijn ook niet van de lucht. De serie is geïnspireerd op het leven van Cormopolitan’s Joanna Coles.
 7. Outlander (-3)
  • Veiligheid voor de Frasers is het sleutelwoord in het nieuwste seizoen van Outlander. Jamie doet dit door zijn relatie met Murtagh Fitzgibbons te verbergen voor William Tryon. Terwijl Claire haar familie probeert te beschermen, brengt ze zichzelf wel in gevaar.
 8. Homeland (-3)
  • De lange reis van Carrie Mathison komt eindelijk tot een einde. Bij de CIA maakte ze naam en moest heel wat stormen zien te overwinnen. Uiteindelijk drong ze door tot het Witte Huis, waar ze de grootste zaken moest zien op te lossen. Of haar laatste klus ook gaat slagen is nu te zien in seizoen 8.
 9. Firefly Lane (-2)
  • Firefly Lane is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kristin Hannah. Tully en Kate kennen elkaar al bijna hun hele leven. Samen hebben ze de nodige obstakels overwonnen, terwijl de een ging voor een carrière en de ander koos voor een gezin.
 10. Anne+ (nieuw)
  • Het leven van de lesbische twintiger Anne verandert flink op het moment dat ze op zichzelf gaat wonen. Nu blikt ze terug op haar turbulente liefdesleven en komen we erachter waarom het toentertijd niet is gelukt in de liefde.
 11. Biggie: I Got A Story To Tell (-3)
  • The Notorius B.I.G. was in de jaren’90 één van de belangrijkste rappers, maar liet al vroegtijdig het leven. Over hoe dit kon gebeuren en de rapoorlog die gaande was is al veel gezegd en geschreven. Nu komt Biggie zelf aan het woord over zijn opkomst.
 12. Snowpiercer (-2)
  • Zo snel als de trein door de wereld raast, zo snel is het tweede seizoen ook gestart van Snowpiercer. Leek de rust eindelijk terug te zijn gekeerd op de trein, juist op dat moment kwam er een grote verrassing. Er is een tweede trein en daar zit niemand minder in dan Mr. Wilford! Het zet iedere verhouding weer op scherp.
 13. Murder Among the Mormons (nieuw)
  • In het normaal zo rustige Salt Lake worden drie bomaanslagen gepleegd, die allemaal in connectie staan tot de mormonen. Is er een grote ruzie gaande binnen de kerk, of spelen er andere zaken? Want er blijkt een waanzinnige oplichter in hun midden.
 14. Riverdale (-3)
  • De jongeren uit Riverdale zijn toe aan hun eindgala. Nog één keer keert iedereen terug voordat de serie te maken krijgt met een flinke tijdsprong. Hoe is het Archie, Veronica, Jughead en Betty de laatste tijd vergaan?
 15. Capitani (-6)
  • In het kleine Luxemburg zijn de dorpjes nog kleiner. Iedereen kent elkaar en het afgrijzen is dan ook groot wanneer er een jong meisje dood wordt gevonden in het bos en haar zus is verdwenen. Luc Capitani wordt op de zaak gezet als buitenstaander, al blijkt al snel dat hij toch wel connecties heeft met het dorp.
 16. Age of Samurai: Battle for Japan (-10)
  • Japan in de zestiende eeuw, we hebben er weinig over meegekregen tijdens geschiedenislessen. Daar komt nu verandering in dankzij Netflix. Met Age of Samurai krijgen we namelijk een volledig beeld van de bloederige strijd, afwisselend deskundigen aan het woord en nagespeelde veldslagen.
 17. Bridgerton (-4)
  • De romantische dramaserie Bridgerton neemt ons mee naar de hechte broers en zussen van de familie Bridgerton. Ze zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. De serie is geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.
 18. Tribes of Europa (-3)
  • The 100-fans opgelet. Tribes of Europa neemt ons mee naar 2074. Twee broers en een zus moeten er alles aan doen om in het postapocalyptische Europa te overleven. Als ze een mysterieuze kubus in handen krijgen, komt alles op zijn kop te staan.
 19. Lupin (-5)
  • Een meesterdief die vooral wraak wil nemen voor wat er met zijn vader is gebeurd. Assane Diop zet dankzij de boeken over Arsène Lupin een meesterwerk op touw, al loopt uiteindelijk toch niet alles zoals hij wil. En dat brengt zijn geliefden in gevaar.
 20. The Queen’s Gambit (-4)
  • Een jong meisje ontdekt dat ze ontzettend veel talent heeft voor schaken. Voor ze het weet wordt ze grootmeester en weet zich zo op te werken vanuit een weeshuis naar de spotlights. Alleen dan komen de problemen vanzelf naar boven. Beth is namelijk verslaafd geraakt aan de kalmerende middelen die ze in het weeshuis kreeg.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?